Brze i slatke: Rolice od vanilije i šumskog voća

Nešto slatko by Katarina
Jučer pečene, danas ih više nema, e takve su ove štrudlice od vanilije i šumskog voća. Nestaju u trenu!
Vidi originalni članak

Naša kolumnistica Katarina ovog nam puta donosi brz i jednostavan desert koji spaja šumsko voće, finu kremu od vanilije i listove za savijaču. Kako je od ova tri sastojka uspjela pripremiti slasticu za pamćenje, pročitajte u nastavku.

 

Nešto slatko by Katarina Paris-Brest je francuski klasik za posebne prilike

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Nešto slatko by Katarina Rolada od lješnjaka i čokolade - bolje ne može!

nešto slatko by katarina Zapečene palačinke sa sirom i šunkom za najslasniji ručak

 

Za prvi dio nadjeva trebat će vam:

  • 1 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 1 čaša griza
  • 1 dcl ulja
  • pola praška za pecivo
  • korica jednog limuna

Za nadjev od vanilije:

  • 500 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 180 g kiselog vrhnja

Trebat će vam još:

  • paket gotovih kora za savijače
  • 500 g šumskog voća

Postupak pripreme:

  1. Za prvi nadjev jaja pomoću pjenjače izlupajte, pa im dodajte sve ostale navedene sastojke i sjedinite.
  2. Smjesu prekrite folijom i ostavite u hladnjaku na pola sata, za to vrijeme skuhajte nadjev od vanilije na način kao da kuhate puding (mlijeko i šećer stavite na vatru. U uzavrelo mlijeko umiješajte prašak za puding koji ste razmutili u malo mlijeka koje ste odvojili od 500 ml. Puding kuhajte dok se ne zgusne).
  3. U još topao puding umiješajte kiselo vrhnje i pustite da se krema malo ohladi (uz miješanje).
  4. Za to vrijeme pripremite kore. Kupovne kore izvadite iz paketa i položite na radnu površinu. Kore prerežite tako da dobijete 8 jednakih kocki (dakle, kore prerežite po dužini i tri puta po širini kako bih dobili 8 jednakih dijelova).
  5. Sada možete krenuti s punjenjem nadjeva. Uzmite jednu malu koru pa na nju namažite prvi nadjev, stavite drugu malu koru pa na nju stavite ponovno prvi nadjev, te po rubu te kore stavite i nadjev od vanilije.
  6. Po vaniliji stavite šumsko voće i štrudlicu zamotajte tako da prvo malo preklopite stranice štrudlice (kako nadjev ne bih iscurio van), a onda štrudlicu i smotajte od strane gdje je nadjev od vanilije i voća prema kraju.
  7. Postupak slaganja ponovite sa svim preostalim korama i nadjevima.
  8. Štrudlice stavite u pleh za pečenje s malim razmakom, te ih stavite u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne porumene. Štrudlice možete jesti odmah nakon što se ispeku.
  9. Ako vam je ostalo nešto nadjeva od vanilije ili ako ga želite skuhati dodatno, možete ga poslužiti ispod štrudlice prije
  10. serviranja, kao ja.

Uživajte, dobar tek!

Posjeti Gastro.hr