Brzi kolač s jabukama - za baš svaku priliku

DARKO DEBIĆ Jednostavan kolač s jabukama
Ne može brže i jednostavnije od ovog kolača s jabukama. Uposli svoj mikser i pećnicu
Vidi originalni članak

Ako u košari s voćem imaš poveću količinu jabuka, pripremi ovaj jednostavan, ukusan i efektan kolač. Trebat će ti nekoliko uobičajenih sastojaka koje sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici te kalup za tortu ili pitu promjera 24 ili 26 cm. 

Dok čekaš da se kolač ohladi, provjeri što je novog na blogu Samo jedan griz

 

samo jedan griz Sezonski gušti: Caprese torta s kruškama

 

Sastojci: 

  • 125 g maslaca (ili ulja) sobe temperature
  • 125 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanili šećer
  • 1 jušna žlica mlijeka
  • ribana korica pola limuna
  • 700 g jabuka
  • 1 žlica marmelade od marelica
  • šećer u prahu za posipanje gotovog kolača

 

samo jedan griz Isprobaj jesensku verziju buhti. Savršeno su mekane!

 

Priprema:

  1. Uključiti pećnicu na 180 °C.
  2. Maslac, jaja i šećere pjenasto umutiti mikserom. Dodati mlijeko, koricu limuna i brašno prosijano s praškom za pecivo. Sjediniti u glatku smjesu.
  3. Masu staviti u kalup obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem i obložen krušnim mrvicama.
  4. Jabuke oguliti, prerezati napola, izvaditi sredinu i narezati na ploške. Položiti na biskvitnu masu.
  5. Staviti u pećnicu i nakon 35 minuta provjeriti čačkalicom. Ako čačkalica izađe suha, kolač je gotov.
  6. Jabuke premazati marmeladom zagrijanom u mikrovalnoj pećnici. 
  7. Hladan kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.

U slast!

Posjeti Gastro.hr