gastro postao
Ne može brže i jednostavnije od ovog kolača s jabukama. Uposli svoj mikser i pećnicu
Ako u košari s voćem imaš poveću količinu jabuka, pripremi ovaj jednostavan, ukusan i efektan kolač. Trebat će ti nekoliko uobičajenih sastojaka koje sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici te kalup za tortu ili pitu promjera 24 ili 26 cm.
Dok čekaš da se kolač ohladi, provjeri što je novog na blogu Samo jedan griz.
Sastojci:
- 125 g maslaca (ili ulja) sobe temperature
- 125 g šećera
- 3 jaja
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanili šećer
- 1 jušna žlica mlijeka
- ribana korica pola limuna
- 700 g jabuka
- 1 žlica marmelade od marelica
- šećer u prahu za posipanje gotovog kolača
Priprema:
- Uključiti pećnicu na 180 °C.
- Maslac, jaja i šećere pjenasto umutiti mikserom. Dodati mlijeko, koricu limuna i brašno prosijano s praškom za pecivo. Sjediniti u glatku smjesu.
- Masu staviti u kalup obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem i obložen krušnim mrvicama.
- Jabuke oguliti, prerezati napola, izvaditi sredinu i narezati na ploške. Položiti na biskvitnu masu.
- Staviti u pećnicu i nakon 35 minuta provjeriti čačkalicom. Ako čačkalica izađe suha, kolač je gotov.
- Jabuke premazati marmeladom zagrijanom u mikrovalnoj pećnici.
- Hladan kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.
U slast!