Recepti Desert 05. studenoga 2024.

Sezonski slatki gušti: Caprese torta s kruškama

Desert
20 MIN
40 MIN
8
SREDNJE
caprese torta, Darko Debić
Bloger Darko Debić pripremio je caprese tortu s kruškama
foto: DARKO DEBIĆ
Za pripremu caprese torte ne moraš čekati neku posebnu priliku (ni uzeti slobodan dan). Trebat će ti čokolada, orašasti plodovi i sezonske kruške

Kombinacija kruški, orašastih plodova i čokolade je apsolutno savršena. Svi ovi okusi čekaju te u jednoj kriški ove jednostavne, bezglutenske torte - caprese!

Caprese torta s kruškama je odličan jesenski desert, a za nju će ti trebati mekane sezonske kruške. Ako ih, nekim slučajem, ne možeš nabaviti, u nastavku te čeka savjet i za pripremu s nešto tvrđim kruškama. Recept za divnu Darkovu caprese tortu s kruškama je u nastavku, isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!

Pita od kupina i badema Možda vas zanima... Zasladi se odličnom pitom od kupina i badema Kolumne

 | Author: DARKO DEBIĆ Caprese torta s kruškama foto: DARKO DEBIĆ

Ne gasi ekran dok kuham

Caprese torta s kuškama
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Čokolada za kuhanje 150 g
  • Maslac 90 g
  • Šećer 50 g
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Mljeveni bademi 90 g
  • Jaje 3 kom
  • Kruška 2 kom
  • Džem od marelice 1 žlica
Postupak
  1. Kalup obložiti papirom za pečenje. Pećnicu ugrijati na 180°C.


  2. Na pari otopiti čokoladu (ili u mikrovalnoj), maknuti s vatre i dodati maslac. Miješati dok se sve ne spoji u glatku masu. Dodati šećer i bademe/lješnjake, promiješati. Kada se ohladi umutiti pjenjačom tri žumanjka.


  3. Kruške oprati i svaku narezati na 6-8 kriški.


  4. Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg i lagano umiješati u smjesu s čokoladom.


  5. Rasporediti masu u pripremljeni kalup i posložiti kruške. Peći 40 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne bude suha. Prije rezanja ohladiti!


Možda vas zanima... Isprobaj jesensku verziju buhtli. Savršeno su mekane! Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.