Brzo, čokoladno, kremasto i s Lotus keksima

50 shades of hunger
Rijetko nailazim na Lotus kekse u trgovini pa onda uvijek iskoristim priliku. Odlični su i kad se posluže uz šalicu mlijeka ili kave, no ja sam ih ovog puta baš htjela iskoristiti za pripremu deserta.
Vidi originalni članak

Na jednoj sam stranici naišla na ovaj spoj čokoladnog ganachea i aromatičnih keksića. Priprema traje 15 minuta, ne peče se, a ohladit će se za otprilike tri sata. Moj savjet vam je da ne dodajete apsolutno ništa drugo u smjesu, kao primjerice rum, grožđice ili orašaste plodove. Lotus keksi dovoljno su aromatični i savršeno se sljubljuju s čokoladom.

 

50 shades of hunger Kuglofi od čokolade i ruma jednostavan su i efektan desert

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!

 


Sastojci:

  • 200 g Lotus karameliziranog keksa
  • 70 g maslaca
  • 300 g tamne čokolade 
  • 150 ml slatkog vrhnja 

Priprema:

  1. maslac i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri i pripazite da ne prokuha. Prelijte time nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Pričekajte da se smjesa malo ohladi.
  2. Dodajte komadiće Lotus keksa i izlijte smjesu u duguljastu posudu obloženu masnim papirom. 
  3. Stavite u hladnjak na najmanje tri sata, kako bi se dobro ohladilo i kako biste mogli lijepo rezati.

 

50 shades of hunger Desert za pamćenje: Sočna, pijana torta od čokolade

 

Kad se ohladi, narežite na tanke šnite i poslužite uz tučeno slatko vrhnje. Ja nisam mogla dočekati pa sam razrezala malo prerano, što se možda i primjećuje na fotkama. Budite malo strpljiviji i uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr