Nova verzija Raffaella: Cheesecake s kokosom

Martina Ražov Nova verzija Raffaella: Cheesecake s kokosom
Ako želiš desert koji okusom neodoljivo podsjeća na kupovne Raffaello kuglice, na pravom si mjestu! Ova cheesecake verzija posebno nam se sviđa
Vidi originalni članak

Postoji li netko tko ne voli Raffaello kuglice, one kupovne? Mi smo neki od najzagriženijih obožavatelja te kupovne slastice i već smo isprobali hrpu recepata koji okusom (ali i oblikom) podsjećaju na njih.

No još se nismo susreli cheesecake koji okusom imitira Raffaello kuglice. I to još ovako dobrim! A autorica je blogerica Martina Ražov, autorica bloga La Martina Cakes.

Božanstven namaz od kokosa

"Namaz od kokosa je zaista božanstven i daje ovom kolaču 'univerzalan' okus! Na dnu su mljeveni keksi s kokosom, u sredini je svilena krema obogaćena bademima i na vrhu je jedinstveni bijeli ganache.

Uistinu dobra kombinacija. Također, za razliku od nekih drugih kolača, ovog će vam zbilja biti dosta samo jedan komad", poručuje Martina.

 

jednostavno, a fino U samo 3 koraka pripremi jednostavan kolač od sira

 

Raffaello cheesecake s kokosom

Sastojci - za podlogu:

  • 200 g petit beurre keksa 
  • 80 g maslaca
  • 3-4 žlice mlijeka po potrebi 
  • 2 žlice kokosa

Postupak - priprema podloge:

  1. Samelji kekse, rastopi maslac i sve sastojke poveži te utisni u kalup.
  2. Stavi i papir za pečenje pa ćeš tako poslije bez muke preseliti tortu na drugu tacnu.

Sastojci - za kremu:

  • 500 g mascarponea
  • 300 g namaza od kokosa
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 100 g oljuštenih badema
  • 1 paketić želatine u prahu 

 

mini desert Rafaelo kuglice: 3 najbolja recepta na jednom mjestu

 

Postupak - priprema kreme:

  1. Mascarpone i namaz od kokosa poveži. Dodaj slatko vrhnje i mikserom muti dok ne bude čvrsta smjesa. Dodaj bademe - cijele, ili ih izreži na krupnije te promiješaj. 
  2. Želatinu pripremi prema uputama na vrećici - dodaj joj malo vode i pričekaj da nabubri. Zatim otopi želatinu na laganoj vatri.
  3. Makni s vatre i još malo miješaj da skroz vruću ne staviš u kremu. Ne smije se ni ohladiti. Ulij mlaku želatinu u kremu i sve skupa pjenjačom sjedini.
  4. Prelij preko podloge i kolač stavi na hlađenje bar 3 sata. 

Sastojci - za ganache:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g bijele čokolade 

Postupak - priprema ganachea:

  1. Vrhnje zagrij do vrenja (ne smije biti kipuće) te vrućim vrhnjem prelij čokoladu razlomljenu na komadiće i ostavi da malo stoji. Miješaj lagano dok se čokolada potpuno ne rastopi.
  2. Prelij ganache preko torte i vrati tortu opet u hladnjak.
  3. Kad se ganache stisne, ukrasi tortu po želji.

Savjet više: Oljušti bademe tako da ih u kipućoj vodi kuhaš nekoliko minuta, procijedi i bez muke oljuštite.

 

Rafaelo torta Najbolja rafaelo torta simbol je ljetnih okusa

 

Posjeti Gastro.hr