Chili con carne - na žlicu, uz rižu, tjesteninu ili u tortilji

Irena Gavran
Danas vam donosim recept za jedno od onih jela koje se kod nas priprema za čak nekoliko dana...
Vidi originalni članak

Prvi dan uz rižu, drugi kao sos za tjesteninu, a treći zamotamo u tortilje i pravimo se da je nešto drugo unutra. Vole ga svi, i mali i veliki, a ljutinu prilagodite vlastitom ukusu.

 

Pregacha Tempelopita - brza grčka pita od sira

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Pregacha Pereci u novom ruhu - zalogajčići koje ćete obožavati

Pregacha Desert koji obećava: Mliječne šnite s jagodama

 

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica ulja
  • 1 puna žličica čilija u prahu
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 kocka za temeljac
  • 1 konzerva pelata (400 ml)
  • 1 žličica šećera
  • 1 konzerva crvenog graha (400 g)

Postupak pripreme:

  1. Očistite i nasjeckajte luk, češnjak i papriku na manje kockice.
  2. Na srednje jaku vatru stavite posudu u kojoj ćete kuhati jelo. Zagrijete ulje pa dodajte luk i dinstajte par minuta dok ne povene i ne postane poziran.
  3. Dodajte češnjak, papriku, čili i mljevenu papriku, pa dinstajte još par minuta.
  4. Dodajte meso, miješajte kako bi dobilo finu smeđu boju i razbijajte meso kuhačom, kako bi postalo fino i bez većih komada.
  5. U cca 300 ml vruće vode otopite kocku za juhu/temeljac i kad je meso posmeđilo i bez većih komada, prelijte sa temeljcem.
  6. Nasjeckajte pelate na manje kockice pa ih dodajte mesu. Dodajte šećer, pa posolite i poparite po želji.
  7. Pustite smjesu da proključa, a onda smanjite vatru toliko da kuha bez ključanja. Povremeno miješajte i dolijevajte vodom kad vidite da je tekućina isparila i pazite da vam ne zagara dno posude.
  8. Nakon cca 230 min smjesa će biti gusta, kako i treba biti.
  9. Procijedite grah i dodajte u posudu. Pojačajte vatru i pustite da ključa još 10-ak minuta.
  10. Miješajte i dolijevajte vode po potrebi.
  11. Kad je gotovo, probajte kako biste dodali soli i papra ako je potrebno.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr