gastro postao
Ako se osoba od sira, ovo jelo bit će savršeno za vas.
Riječ je o jednoj od tradicionalnih grčkih pita koja naprosto oduševljava. Doručak, večera, prilog uz ručak, za posao, piknik, druženje... Što god da ste naumili, ovaj recept će vam olakšati život.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 200 g feta sira
- 200 g grčkog jogurta
- 200 g tvrdog ili polutvrdog sira
- 2 jaja
- 170 g otopljenog maslaca
- 125 ml mlijeka
- 140 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- Prstohvat papra
Postupak pripreme:
- U jednu posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i papar.
- Maslac otopite, pa dodajte mlijeku i jogurtu kako bi se rashladio pa umiješajte i razmućena jaja.
- Tekuću smjesu lagano sipajte brašnu i miješajte kako bi dobili glatku smjesu bez grudica. Lagano umiješajte naribani sir (ja sam koristila gaudu) a zatim prstima nakidajte fetu. Feta ne bi trebala biti presitna, puno je finije kad su malo krupniji komadi.
- Tepsiju 20x30 namastite pa ravnomjerno rasporedite smjesu.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-ak minuta, odnosno dok se ne zapeče do smećkaste boje.
Dobar tek!