Ove genijalne mliječne šnite podsjećaju na najfiniji slatkiš iz djetinjstva, a recept je odličan - provjerili smo
Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj receptzamliječne šnite sjagodama na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima, a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna što je uspio i što je ukusan.
Iako stvarno ne volim šlag,ovaj kolač mi je baš fin (ukućani oduševljeni) pa ga zato i pravim u svako doba godine, miksajući jednu turu sa sezonskim voćem.
Probaj svakako, sa ili bez voća, i oduševi sve oko sebe.
Mliječne šnite s jagodama
foto: Irena Gavran
Ne gasi ekran dok kuham
Mliječne šnite s jagodama
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jaje
5
kriška
Glatko brašno
5
žlica
Vanilin šećer
1
žlica
Kakao prah
2
žlica
Prašak za pecivo
1
žličica
Šećer
5
žlica
Slatko vrhnje
350
ml
Šlagfix
1
kom
Med
2
žlica
Vanilin šećer
1
kom
Jagode
300
g
Postupak
Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti sa šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
Izliti na papir za pečenje koji se stavili na tepsiju od pećnice.
Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta pa provjeriti čačkalicom. Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola.
Vrhnje sa šlagfixom istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med.
Na kaju lagano umiješati sitno narezane jagode.
Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim i staviti u hladnjak na par sati.