Cimet rolice - ljubav na prvi zalogaj

Slavonka
Svaki put kad bi vidjela fotografiju cinnamon rollsa na društvenim mrežama, zjenice bi mi se proširile, osjetila bi neke leptiriće u stomaku i apetit bi mi se otvorio, kaže naša kolumnistica Ena. U potpunosti je razumijemo, pa vam stoga zajedničnim snagama donosimo recept za najsočnije cimet rolice ikad!
Vidi originalni članak

Kod nas su češće one rolice s mljevenim orasima, takozvane ruže, dok su cimet rolice ipak nešto karakterističnije za Švedsku, otkud, navodno, potiču.

 

 

Mogla bih vam pričati o tome kako je cimet doista zdrav za vas ali, s obzirom na to da ga kombiniramo s prekrasnim dizanim tijestom i smeđim šećerom – lekciju o zdravlju ćemo preskočiti i započet ćemo lekciju o potpunoj satisfakciji koju će vam pružiti ova cimet rolica.

Uprljajte ruke, umijesite rolice i uživajte u leptirićima u stomaku.

U nastavku pogledajte video s detaljnim opisom pripreme, a želite li uživati u još slasnih delicija naše blogerice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Video! Bundevaled - sjajan jesenski sladoled od bundeve

Video! Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka


 

Sastojci:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • pola šalice tople vode
  • pola šalice toplog mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 5 žlica otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 4 šalice brašna

 
Punjenje:

  • 5 žlica cimeta
  • 5 žlica maslaca
  • 4 žlice šećera

 
Priprema:
Kvasac potopite u toploj vodi i dodajte malo šećera. Pustite na toplom da odstoji.
U jednu posudu dodajte jaje, šećer, mlijeko i maslac - promiješajte. Dodajte dio brašna i kvasac, promiješajte.
Dodajte ostatak brašna i umijesite glatko tijesto!
Ostavite tijesto da se diže minimalno sat vremena.
Za to vrijeme pripremite fil od cimeta, maslaca i šećera. Maslac morate otopiti kako biste dobili fil za mazanje.
Tijesto razvaljate što tanje i premažite ravnomjerno filom.
Srolajte u roladu i narežite rolice. Debljinu sami odredite, što su deblje , to će biti ukusnije.
Posložite u tepsiju i ostavite ih opet da se dižu barem 30 minuta.
Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva! Najbolje su kad su tople!

 



Savjet!
Dodatak gore je glazura koju mnogi rade na svoj način, moj recept je proizašao iz slučajno promiješanih sastojaka. ispao je pun pogodak pa evo i postupka:

  1. Četiri žlice krem sira, žlica šećera u prahu i tri žlice vode izmiješate sa štapnim mikserom i uživate...

P.S. Napravite odmah duplu mjeru jer će se razgrabiti za čas..
 
P.S.P.S. Ako ne volite cimet, možete koristiti mljevene orahe, bademe, lješnjake... glazura paše na sve!

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr