Čokoladna torta s lješnjacima u kojoj se uživa bez grižnje savjesti

YumYum Paradise
Čokoladna, sirova, gotova skoro dok kažeš „torta“!
Vidi originalni članak

Što se mene i nadolazećih blagdana tiče, bit će sve čokoladno. Ovu sam tortu radila već nekoliko puta i uvijek joj se rado vraćam kada moram napraviti nešto za veći broj ljudi. Nema nekih „kritičnih“ sastojaka na koje mi inače ukućani kolutaju očima kada kažem da sam napravila zdravi kolač. Ovaj su odobrili svi. Kada kažem svi, mislim i na mlađeg brata i na djeda. Tako da, ako želiš zabriljirati na obiteljskom ručku, toplo preporučujem ovu tortu!

P.S. Samo trebaš pripaziti da lješnjaci ne zagore u pećnici (što se vrlo lako može dogoditi, radi se skoro pa o sekundama), te da se indijski oraščići dovoljno dugo namaču u vodi i savršenstvo okusa zagarantirano!

 

yumyum paradise Zdravi slatkiš: Ferrero kuglice za najslađa popodneva

 

Za još puno zdravih i slatkih opcija posjeti naš Instagram ili Facebook

 

 

SASTOJCI:
 

Za biskvit:

  • 200 g pečenih lješnjaka
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 4 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • prstohvat soli
  • 80 g kakao praha

 

yumyum paradise Za izbirljive: Domaća čokolada s bademima

 

Za kremu:

  • 200 g indijskih oraščića
  • ½ šalice vode
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • ½ žličice vanilije
  • prstohvat soli
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 50 g kakao praha

 

 

PRIPREMA:
 

BISKVIT:

  1. Lješnjake peći u pećnici na 150 stupnjeva, cca 15 minuta, oguliti ih.
  2. Usitniti lješnjake u blenderu, pa im dodati vaniliju, sol, javorov sirup i kokosovo ulje, nastaviti blendati.
  3. Dodati i kakao pa blendati dok se ne formira ljepljiva smjesa.
  4. Smjesu utisnuti u okrugli kalup za torte promjera 25 cm.

 

yumyum paradise Čokoriža - za doručak, desert ili slatku večeru

 

KREMA:

  1. Indijske oraščiće ostaviti preko noći u vodi s prstohvatom soli.
  2. Izblendati indijske oraščiće, vodu, javorov sirup, sol i vaniliju.
  3. Dodati kokosovo ulje i kakao, blendati do glatke strukture.
  4. Kremu izliti preko biskvita, dekorirati sjeckanim lješnjacima, pa ostaviti u frižideru najmanje 3 sata, optimalno bi bilo preko noći.

 

Uživajte!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr