Slojevita slastica s malinama gotova je za 15 minuta

Nevena Josipović ; cranachan - tradicionalan škotski desert
Za pripremu škotskog klasika ne trebaš puno vremena ni pećnicu!
Vidi originalni članak

Cranachan je desert kojeg ćeš napraviti za samo 15 minuta, a prijatelji i ukućani će o njemu pričati danima. Govorim o tradicionalnom škotskom desertu koji se sastoji od sira, slatkog vrhnja, whiskeyja, svježih malina, meda i zobenih pahuljica. 

Ako pri ruci nemaš zobene pahuljice, mogu ti poslužiti i klasični müsli, koji su meni osobno finiji nego zobene.Okušaj se u pripremi!

 

sezonski klasik Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl!

 

Druge recepte potraži na blogu Mama drama i pratećem profilu na Instagramu!

Sastojci (za četiri serviranja):

  • 4 žličice zobenih pahuljica (može i müsli)
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag svježeg krem sira
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice whiskeyja
  • 6 žlica svježih malina

 

Mama drama Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica

 

Priprema:

  1. Zobene pahuljice tostiraj na tavi na srednjoj vatri, samo pripazi da ne zagore. Makni s vatre i pusti da se ohlade. Ja sam koristila müsli; s njima nema nikakvog posla jer se ne tostiraju.
  2. U posudi izradi dobro ohlađeno slatko vrhnje, ali ga nemoj umutiti prečvrsto. Zatim dodaj dvije žlice meda, whiskeya i krem sir. Sjedini sastojke pjenjačom. 
  3. Maline zgnječi vilicom i dodaj žlicu meda pa promiješaj. 
  4. U čaše na dno stavi kremu, zatim prelij s malinama, dodaj opet malo kreme i na vrh stavi zobene pahuljice ili müsli. 

Poslužite odmah!

Posjeti Gastro.hr