Danas ručaj odličnu krem juhu od poriluka

Laura Roman
Ova ukusna krem juha od poriluka i krumpira gotova je za pola sata...
Vidi originalni članak

Jednostavna juha od poriluka i krumpira prija u svako doba godine. U ovom receptu koristila sam goveđi temeljac, no ti možeš koristiti koji god ti odgovara. Svakako preporučujem da u juhu staviš i malo timijana, koji će dati finu aromu cijelom jelu. Budući da sam htjela gustu i kremastu juhu, povrće sam u potpunosti izmiksala štapnim mikserom (možeš koristiti i blender).

Kako bi juha postala pravi kremasti užitak, dodala sam i malo slatkog vrhnja.

 

LA VIE SHOBAINE Zdrava krem juha od ljubičastog batata

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

Sastojci:

  • 400 gr poriluka
  • 200 gr krumpira
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 litra temeljca
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • Sol, papar, timijan
  • Maslac

 

La vie shobaine Mahune i jagode u ukusnoj proljetnoj salati

 

Postupak:

  1. Poriluk dobro operi i nasjeckaj. Pirjaj narezani poriluk na maslacu, zajedno s nasjeckanim češnjakom, pazeći pritom da ti češnjak ne zagori. Začini koristeći sol, papar i timijan.
  2. Nakon jedno pet minuta, kada se poriluk termički obradi, dodaj temeljac, te krumpir koji si ogulila i narezala na malene kockice. Pusti da kuha dok krumpir ne omekša.
  3. Kada je krumpir skuhan, makni juhu s vatre. Štapnim mikserom izmiksaj povrće kako bi dobila gustu juhu, te ju vrati na laganu vatru.
  4. Dodaj vrhnje, te pusti juhu da kuha još samo minutu do dvije. Juhu možeš poslužiti i sa žličicom kiselog vrhnja. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr