Desert za pamćenje: Sočna, pijana torta od čokolade

50 shades of hunger
Iako uz troje male djece uvijek nekako gledam da recepti budu prilagođeni njima, nekad moram napraviti nešto i za svoj gušt.
Vidi originalni članak

Volim alkohol u desertima, no moram priznati da s whiskeyem nisam još nikad radila i nisam znala što  očekivati. Vrlo me ugodno iznenadio okus, alkohol se poprilično osjeti, ali baš paše.

Ova torta/kolač vrlo je moćna i posebna, a što je najbolje - jednostavna za napraviti.

 

 

Sastojci:

  • 125 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera
  • 200 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1/2 žličice praska za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 3 jaja
  • 150 ml viskija
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g naribane tamne čokolade

Preljev:

  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca

Dodaci: Karamel, orašasti plodovi

Priprema:

  1. Maslac i šećer izmutite pjenasto, dodajte cijela jaja pa izmutite ponovo, dodajte viski pomiješan s mlijekom a zatim lagano umiješajte sve suhe sastojke u glatku smjesu.
  2. Izlijte u namašćeni kalup za torte promjera 22 cm, i pecite na 160 oko 50 min.
  3. Za preljev, otopite čokoladu sa žlicom maslaca i prelijte preko tople torte.

Karamel preljev i orašasti plodovi moj su dodatak, može i bez toga, ali meni je ovako puno ukusnije i posebnije.

 

Karamel :

  • 200 g secera
  • 200 ml vrhnja za slag
  • 40 g maslaca

Priprema karamela:

  1. Šećer rastopite na laganoj vatri, dok ne dobije zlatnu boju.
  2. Zatim umiješajte vrhnje koje mora biti sobne temperature.
  3. Kad ga dodate, šećer će se skameniti, ali bez brige, ponovno će se otopiti na laganoj vatri. Miješajte dok se ne zgusne i tada maknite sa vatre i umiješajte maslac.
  4. Čuvajte u staklenci u frižideru.

 

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!

 

50 shades of hunger Pjenasta brownie After Eight torta

50 shades of hunger Ljetna torta: Hoćeš zalogaj Pina colade?

 

Uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr