Napravite svoju pileću paštetu

Thinkstock
Kao i većina ljudi volim paštetu, ali neću i ne želim jesti kupovnu paštetu znajući što se sve melje i dodaje u nju. I tako sam pronašla fini i jednostavan recept za paštetu od pilećeg bijelog mesa - riječi su naše blogerice...
Vidi originalni članak

Hvala Bogu na tome jer puno češće u frižideru imam pileća prsa nego pileća jetra od kojih se u originalu i radi pileća pašteta. Prije desetak dana jedan me zagrebački "dečec" upitao da li znam kakav recept za paštetu od pilećeg bijelog mesa.

Poklonila sam mu ovaj recept, a on mi je nakon pripreme i kušanja u poruci napisao sljedeće, citiram: "Bokte ovo je pregenijalnoooo! Mljac! Ubijamo se u pašteti!" Recept je proslijedio svojim roditeljima koji su ju pripremili svojim gostima pa je pašteta dobila još šest pohvala.

TAMAN GAVRILOVIĆ Šarf pogačice: ne podcjenjujte paštetu

 

Zbog svih tih pohvala željela sam podijeliti ovaj recept s vama, posebno sada kad hladna pileća pašteta godi kao popodnevni snack, jutarnji doručak ili tek večernja pratnja uz hladno pivo, cvrčke i dobro društvo. Za pripremu vam treba 30-ak minuta, jedan lonac, jedan blender i igre mogu početi.

Atak na Batak! Roštilj, sir, paštete i craft piva – imamo mjesto iz snova!

 

Sastojci:

  • 2 kom pilećih prsa
  • 1 svježi luk
  • 1-2 žličice kapara
  • 10-ak crnih maslina bez koštica
  • 1 mali svežnjić peršina
  • 2-3 grančice svježe majčine dušice ili malo suhe
  • maslinovo ulje
  • sok od 1/2 limuna
  • sol, papar
  • 1 žlica senfa

Nevolje na moru Ogorčeni Nikola Lesar: Do kraja odmora jedem paštetu

 

Priprema:

  1. Piletinu skuhajte u slanoj vodi. Kad je skuhana ocijedite ju, ali zadržite ½ šalice vode od kuhanja. Pustite pile da se skroz ohladi.
  2. U blender stavite piletinu na komadiće, dodajte sve sastojke i pola šalice vode od kuhanja pilećih prsa. (preporučujem da vodu dodajete malo po malo).
  3. Miksajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ako je potrebno dodajte još soli, papra, limunovog soka i senfa. Testirajte. Umjesto senfa možete dodati majonezu ako vam je draže.
  4. Stavite ju u hladnjak da se ohladi. Ovo je recept za jednu zdjelicu paštete. Ako želite više jednostavno sve duplirajte. Pažljivo s peršinom kako ne bi preuzeo okus. Igrajte se i guštajte!
Posjeti Gastro.hr