Recenzije 02. lipnja 2017.

Roštilj, sir, paštete i craft piva – imamo mjesto iz snova!

foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekad je bit života u savršenoj jednostavnosti – deset ćevapa, lepinja i malo luka. A nekad se jednostavno poželite malo razigrati, kombinirati i pojesti nešto sasvim novo! Ovo je priča o jednom takvom, potpuno novom mjestu...

Koliko ste puta prije ili poslije izlaska s neke strane svijeta osjetili onaj savršeni spoj mirisa vatre i pečenog mesa, te sami od sebe promijenili smjer, sjeli i pojeli sve što su vam stavili na stol? Da, znamo, dijelimo taj osjećaj i ne možemo mu se suprotstaviti čak ni na najstrožoj dijeti. Jednostavno smo rođeni na takvoj geografskoj širini i dužini gdje se štuju i obožavaju najbolji komadi mesa i hrane koja se izlaže kvalitetnoj termičkoj obradi.

 | Author: Promo foto: Promo

I zato je Zagreb danas ne samo najpoželjnija turistička prijestolnica Europe, nego i grad u kojem se stvarno savršeno može pojesti i popiti, i to ne samo klasičnih specijaliteta i ordinarnih piva, nego i sasvim novih jela i domaćih piva. A Batak na Kajzerici je upravo sve to objedinio...

 | Author: Promo foto: Promo

Teško da ste, ako živite u Zagrebu, do sada uspjeli „izbjeći“ susret s nekom franšizom Batka, jer ih ima više nego kandidata za gradonačelnika. No, na kajzerici je rođen novi koncept koji uz klasičnu ponudu ima i Craft Beer Bar, ogromnu ponudu najboljih domaćih i stranih zanatskih piva. Sve ono što ste gledali na internetu, čitali u novinama i divili se u Dublinu, Londonu ili New Yorku – sada vas očekuje i u blizini rijeke Save!

Možda vas zanima... Krešo Marić: Zanimanje - majstor pivar! Najave


Batkov meni koji je svima dobro poznat i bazira se na ćevapima, pljeskavicama, piletini (šteta što je prošla sezona vrhunskog bunceka sa zeljem), sada upotpunjuje nekoliko novih jela. Prvi među novima je definitivno grilani sir škripavac koji je još potpuniji u kombinaciji s džemom od luka. Da, ne zvuči obećavajuće ako ste klasični mesožder oštrih sjekutića, ali vjerujte nam na riječ, em može biti vrhunsko predjelo, em se stvarno može najesti od njega. Jako, konkretno, slano, ali oplemenjeno nježnošću i slatkoćom luka. Briljantno jelo!

 | Author: Promo foto: Promo

 

Možda vas zanima... Život je kratak, požurite na meso u Batak! Najave



Tu je i svjetski dizajnirana home-made pašteta od pileće i gusje jetre s dodatkom tartufa, elegantna posudica u kojoj bi pokoja baka držala zlatninu i srebrninu, no ovdje su je napunili specijalitetom kojeg se ne bi posramili daleko skuplji fine dining restorani. Samo što je duplo veće i ukusnija. A tu su i vječno hrskave Batkove dobro znane lepinjice, dakle, čista ljubav.

Kao zadnji novitet, tu je hladna plata Batak na kojoj se nalazi dimljeni sir, škripavac, kobasica, slanina i kulenova seka. Nekome početak, nekome kraj dobrog obroka, tko smo mi da sudimo kojim će redoslijedom netko jesti, ako se dobro jede!

 | Author: Promo foto: Promo

Lagani bijeg u već poznato carstvo grilanog mesa, salata i priloga, sada je tako podignut na još jedan viši nivo, jer je pred vama četrdesetak piva malih i nezavisnih pivovara koje proizvode piva s više sastojaka, temeljitije i s puno zanimljivih dodataka. No, kako neki vole tradicionalna, klasična i laganija piva, u Batku se tako može naručiti desetak klasičnih piva, dakle – za svakog ponešto!

Osim domaćih, očekuju vas i piva iz regije, Belgije, Škotske, kao i perjanica, pivo kuće 5th Element Daruvarske pivovare, najvećeg hrvatskog pivskog stručnjaka, gospodina Kreše Marića. Njegova Imperial IPA, gorko je i osebujno pivo, idealno za nadolazeće tople dane, ali pazite da ne pretjerate jer je alkohol skriven upravo savršeno...

Možda vas zanima... Zašto svi pričaju o Batak Grill&Beer restoranu Recenzije




Uglavnom Batak je prvi prepoznao novi trend craft pivarstva i podržao male pivare, iako nije zaboravio ni tradicionalna piva, i sve to spojio s vrhunskim novim zalogajima uz već klasične postojeće. Treba li vam još nešto, ili se već danas vidimo na Kajzerici? Upravo tako, dobar tek i pivili!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.