Focaccia na još bolji način - meka, prozračna i slasna!

Nešto slatko by Katarina
Katarina s bloga Nešto slatko by Katarina ovog nam puta donosi nešto slano - omiljenu slasnu focacciu.
Vidi originalni članak

Danas vam donosim recept za focacciu sa ružmarinom,malinovim uljem, cherry rajčicama i mini mozzarellom. Ovo je moja verzija pogače i nadam se da ćete uživati u njoj. Dobar tek, ekipo!

 

Nešto slatko by Katarina Boem kocke - najslađi slojevi djetinjstva

 

Slatke majstorije naše nove kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Nešto slatko by Katarina Pas à pas recept za čokoladne francuske macaronse

Nešto slatko by Katarina Prutići od kokosa i čokolade - sve što ti danas treba!

 


Za tijesto će vam trebati:

  • 500 g mekog brašna
  • 1 kocka svježe germe
  • 1 žličica šećera
  • 1 i pol žličica soli
  • 300 ml tople vode
  • 2 žlice maslinova ulja

Postupak pripreme tijesta:

  1. U posudu (ne metalnu) stavite razmrvljeni kvasac, šećer i dodajte 100 ml vode. Ostavite da kvasac nabubri (15 min).
  2. U posebnoj posudi pomiješajte brašno,sol,ulje, preostalu vodu i nadošli kvasac. Zamijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto stavite u posudu u koju ste dodali malo maslinova ulja, pokrite ga, te ga ostavite na toplom da se tijesto udvostruči.
  4. Nakon što se tijesto udvostručilo, premijesite ga i stavite ga u pleh za pečenje (veliki pleh), tako da ga prstima ravnomjerno rasporedite, utisnite u pleh.
  5. Ostavite da se tijesto još barem pola sata diže u plehu, a za to vrijeme napravite premaza.

Za premaz će vam trebati:

  • 10 žlica maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka (protisnuta)
  • malo soli
  • malo papra
  • sjeckani ružmarin
  • + cherry rajčice i mini mozzarelle

Postupak pripreme:

  1. Sve navedene sastojke stavite u posudu i sjedinite.
  2. Dobivenim premazom premažite sirovo tijesto, po njemu posložite cherry rajčice i mini mozzarellu te pogaču stavite peći na 180 stupnjeva na 20 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr