Iskoristite sezonu: Mrvičasti kolač sa sirom i jagodama

Jannette Razum
Sezona jagoda je na izmaku, ali zato stiže sezona malina i borovnica koje također možete iskoristiti za pripremu ovog finog kolača!
Vidi originalni članak

S obzirom na to da se u pripremi ovog kolača koristi mrvičasto tijesto nemate problem s valjanjem, pucanjem, lijepljenjem i ostalim nezgodama koje se javljaju kod izrade kolača od prhkog tijesta.

Kolač je izuzetno sočan i lagan te podsjeća na cheesecake. Pa ako ste ljubitelj kolača od sira, nabavite čim prije mjericu malina ili jagoda i počastite se već ovog vikenda jednim finim desertom!

 

Slatki svijet Čokoladna mousse torta s jagodama

 

Jannettine recepte potražite na blogu i Facebook stranici Slatki svijet torti i kolača.

 

Slatki svijet Meringue pita od limuna - desert koji obožavaju baš svi

Slatki svijet Fino i brzo: Mokri kolač od čokolade i kave

 

 

Sastojci za mrvičasto tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • 150 g hladnog maslaca
  • 1 jaje

Nadjev od sira:

  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 130 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 40 g gustina

Ostalo:

  • malo džema od jagoda
  • 500 g svježih jagoda

Priprema:

  1. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, cimet jaje i na kockice izrezan hladan maslac.
  2. Rukama izradite tijesto tako da dobijete mrvičastu smjesu.
  3. Veći dio tijesta (2/3) ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje (20x30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili.
  4. Tijesto lagano utisnite i premažite ga tankim slojem džema od jagoda.
  5. Sve sastojke za nadjev dobro izmiksajte i prelijte preko džema. Nadjev od sira lijepo poravnajte pa posložite preko njega jagode koje ste prerezali po pola.
  6. Preko jagoda ravnomjerno posipajte ostatak mrvičastog tijesta.
  7. Kolač pecite 30 minuta na 180°C. Pečeni kolač ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr