Kakva divota: Fina i zdrava juha od cikle

Luna Džidić-Uzelac
Sigurno ima dana kada vam se baš i ne kuha ili nemate puno vremena, a voljeli biste pojesti nešto maštovito i ukusno. Možda ste i jedni od onih kojima je dosadilo prekuhavanje povrća u tradicionalnim receptima i željeli bi povećati unos sirovog u svakodnevnoj prehrani. A možda vas je samo privukla fotografija roze juhe.
Vidi originalni članak

Bilo kako bilo, pripremila sam vam recept za nešto drugačiju, ali neodoljivu krem juhu od cikle - nekuhanu i toplu, laganu i zasitnu, osvježavajuću i zimsku. 

 

Lješnjak i Češnjak Sasvim drugačija: Juha od butternut tikve i batata

 

 

Zbog svog slatkastog i zemljanog okusa, cikla je odlična u kombinaciji sa začinima kao što su kim, korijandar ili crni papar. Ako se osjećate dovoljno zaigrano, pokušajte obogatiti njezin okus toplim aromama cimeta, đumbira i klinčića. U svakom slučaju, ova lagana juha oduševit će vas svojim osvježavajućim okusom i jednostavnošću pripreme. 

 

Lješnjak i češnjak Zlevanka s makom u posve novom ruhu - zdrava i slasna!

 

Lunine sasvim drugačije, zdrave recepte potražite na blogu Lješnjak i Češnjak, Facebook stranici i Instagram profilu

 

Lješnjak i češnjak Biskvit od rogača - zdravo ruho omiljene slastice

 

 

Namirnice:

  • 120 g cikle
  • 30 g indijskih oraščića
  • 75 g korijena celera
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 čajna žličica suhog delikatesnog kvasca
  • 1 prstohvat himalajske soli
  • 1 prstohvat sjemenki kima
  • 5-6 zrna crnog papra
  • 400 ml vode

Postupak pripreme:

  1. Narežite ciklu i celer na sitno.
  2. Stavite sve sastojke u lonac i prelijte ih vrelom vodom.
  3. Ostavite sve skupa da odstoji poklopljeno oko 10 minuta te zatim izblendajte u blenderu do glatke teksture.
  4. Po želji poslužite uz tostirane suncokretove sjemenke ili sezam.

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr