Od kesten pirea napravi ovaj genijalan kolač

Darko Debić Gastrolovac Darko Debić pripremio je kocke s kakaom i kesten pireom
Imaš pakiranje kesten pirea? Isprobaj recept za neodoljive kesten kocke sa sočnim kakao biskvitom
Vidi originalni članak

Ovo je moja verzija popularnih kesten kocki. Podloga je biskvit s kakao prahom, a poškropio sam ga laganim sirupom aromatiziranim rumom, jer rum odlično ide uz kesten. Krema je pak varijacija moussea - i zato je vrlo pjenasta.

Ovaj put sam imao zaslađeni kesten blok (kesten pire sa šećerom i aromama) pa sam količinu šećera u kremi reducirao na 15 grama. Kako kolač ne bi bio presladak, također je uputno izbjeći upotrebu biljnog šlaga jer je već zaslađen.

Svakako kombiniraj čokoladu s kesten kockama, bilo kao dekoraciju, glazuru ili umak pri posluživanju.

Darkove recepte potraži na blogu Samo jedan griz te na istoimenom Instagram profilu. A neke donosimo u nastavku...

samo jedan griz Brzi kolač s jabukama - za baš svaku priliku samo jedan griz Sezonski gušti: Caprese torta s kruškama samo jedan griz Isprobaj jesensku verziju buhtli. Savršeno su mekane! genijalan desert Darko Debić ima najbolji recept za voćne kremšnite!

 

Posjeti Gastro.hr