Kultni francuski kolač u domaćem ruhu

Josipa Cindrić
Primijetili ste da volim raditi mini tortice te sam se zato i ovog puta odlučila za verziju mini fraisier tortica - kultnog francuskog kolača od jagoda koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Vidi originalni članak

Moja verzija uključuje osvježavajuću baznu kremu koju obožavam koristiti u različitim tortama i kolačima, a kada se sjedini sa šlagom i jagodama kombinacija postaje neodoljiva. Tortice će ostaviti odličan dojam ako pripremate ljetnu zabavu u kojoj želite goste oduševiti svojim slastičarskim umijećem

 

Bolje ne može Čokoladne tortice u koje smo se zaljubili

 

Za pripremu biskvita bit će vam potrebno:

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žutanjaka
  • 5 žlica šećera 
  • 1 dcl ulja 
  • 5 žlica glatkog brašna 
  • 1 prašak za pecivo

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C te pripremite veliki pleh u kojem ćete peći biskvit tako da ga namastite ili obložite papirom za pečenje
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg u jednoj posudi
  3. U drugoj posudi pjenasto umutite žutanjke i šećer
  4. Dodajte ulje te promiješajte, na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo  
  5. Smjesi dodajte bjelanjke te ih pažljivo ručno umiješajte kako ne biste istisnuli zrak iz biskvita
  6. Biskvit izlijte u pleh te pecite 10-15 min ovisi o pećnici (provjerite s čačkalicom) 
  7. Nakon što se ohladi koristite male okrugle kalupe kojima ćete izrezati mini tortice 

Za kremu će vam trebati: 

  • 1/2 litre mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 jaje
  • 4 žlice šećera 
  • 1 vanilin šećer
  • 8 dag oštrog brašna
  • 50g maslaca

Postupak pripreme:

  1. Stavite mlijeko i 3 žlice šećera na peć da prokuha
  2. Izmiješajte jaje, šećer, vanilin šećer te dodajte brašno i par žlica mlijeka 
  3. Smjesu dodajte u mlijeko kad prokuha, miješajte dok se ne zgusne
  4. Ostavite da se ohladi
  5. Nakon što se ohladilo dodajte maslac te izmiksajte 

DODATNO: 

  • 1/2 litre vrhnja za šlag
  • 1 mjerica jagoda 

 

Cake diary by Josipa Sudar velikana: Brownie cheesecake

 


Slaganje tortica:

  1. U male okrugle kalupe(obruče) za mini tortice stavite prvo biskvit, zatim uz stijenke kalupa posložite izrezane polovice jagoda, dodajte kremu i šlag (u omjeru 1:1) te na to stavite gornji biskvit
  2. Tortice stavite na hlađenje cca sat vremena, a zatim pažljivo maknite obruč 
  3. Tortice možete ukrasiti čokoladnim preljevom ili jednostavno posuti šećerom u prahu te staviti dodatne jagode na vrh
     

Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa
 

 

Brzo i lako Najbrži kolač od šumskog voća za početnike

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr