Lažna kremšnita - moderna inačica popularnog klasika

Sweety and Spicy
Recept za ukusnu krem tortu odličili smo podijeliti zbog svih onih koji vole kremaste kolače bez grama maslaca!
Vidi originalni članak

Spoj koji se topi u ustima čine krema od vanilije s dodatkom citrusa, vrhnje za šlag s bijelom čokoladom te hrskavo lisnato tijesto. Vjerovali ili ne ova torta priprema se za svega 30 minuta, a radi se zapravo o mojoj inačici popularnih kremšnita.

 

Sweety&Spicy Okusi djetinjstva: Jaje na oko na najslađi mogući način

 

Recept pročitajte u nastavku, a želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, potražite ih na blogu Sweety&Spicy i istoimenoj Facebook stranici.

 

Dio drugi Piletina u jogurtu i začinima - Spicyjeva azijska pustolovina

Bez puno truda Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek

 

 

Sastojci:

  • 250 grama lisnatog tijesta ( može i jedno pakiranje svježeg lisnatog )
  • 3 jaja ( odvojiti bjelanjke od žutanjaka)
  • 1 litra mlijeka
  • 8 zlica šećera
  • 4 žlice gustina
  • 1/2 čajne žlice vanilije
  • 1 puding od vanilije
  • 100 gr bijele čokolade
  • 1/2 litre vrhnja za šlag
  • naribane korice limuna i naranče

Postupak:

  1. Razvaljajte lisnato tijesto, veličine velikog pravokutnog protvana, stavite ga na papir za pečenje i dobro izbodite vilicom.
  2. U sredini tijesta izrežite krug za centimetar-dva širi od kalupa torte. Krajeve nemojte micati njih ćete koristiti kao posip za tortu.
  3. Pecite 10-15 minuta na 180°C.
  4. Kremu radite tako da umutite bjelanjke sa žlicom šećera u čvrsti snijeg.
  5. U dva dcl mlijeka razmutite žutanjke, gustin, puding od vanilije, ostatak šećera te naribanu koricu.
  6. Tu smjesu poput pudinga ukuhajte u ostatak mlijeka.
  7. U još vruće dodajte snijeg od bjelanjaka miješajući laganim pokretima.
  8. Kremu izlijte na pečeno lisnato tijesto i čekajte da se ohladi.
  9. Na ohlađenu smjesu namažite tučeno vrhnje u kojeg ste umiješali otopljenu bijelu čokoladu.
  10. Pospite mrvicama od lisnatog tijesta koje ste dobili od pečenih rubova.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr