Kolumne 07. veljače 2018.

Lažna kremšnita - moderna inačica popularnog klasika

foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za ukusnu krem tortu odličili smo podijeliti zbog svih onih koji vole kremaste kolače bez grama maslaca!

Spoj koji se topi u ustima čine krema od vanilije s dodatkom citrusa, vrhnje za šlag s bijelom čokoladom te hrskavo lisnato tijesto. Vjerovali ili ne ova torta priprema se za svega 30 minuta, a radi se zapravo o mojoj inačici popularnih kremšnita.

 

Možda vas zanima... Okusi djetinjstva: Jaje na oko na najslađi mogući način Kolumne

 

Recept pročitajte u nastavku, a želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, potražite ih na blogu Sweety&Spicy i istoimenoj Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Piletina u jogurtu i začinima - Spicyjeva azijska pustolovina Kolumne Možda vas zanima... Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

 

Sastojci:

  • 250 grama lisnatog tijesta ( može i jedno pakiranje svježeg lisnatog )
  • 3 jaja ( odvojiti bjelanjke od žutanjaka)
  • 1 litra mlijeka
  • 8 zlica šećera
  • 4 žlice gustina
  • 1/2 čajne žlice vanilije
  • 1 puding od vanilije
  • 100 gr bijele čokolade
  • 1/2 litre vrhnja za šlag
  • naribane korice limuna i naranče

Postupak:

  1. Razvaljajte lisnato tijesto, veličine velikog pravokutnog protvana, stavite ga na papir za pečenje i dobro izbodite vilicom.
  2. U sredini tijesta izrežite krug za centimetar-dva širi od kalupa torte. Krajeve nemojte micati njih ćete koristiti kao posip za tortu.
  3. Pecite 10-15 minuta na 180°C.
  4. Kremu radite tako da umutite bjelanjke sa žlicom šećera u čvrsti snijeg.
  5. U dva dcl mlijeka razmutite žutanjke, gustin, puding od vanilije, ostatak šećera te naribanu koricu.
  6. Tu smjesu poput pudinga ukuhajte u ostatak mlijeka.
  7. U još vruće dodajte snijeg od bjelanjaka miješajući laganim pokretima.
  8. Kremu izlijte na pečeno lisnato tijesto i čekajte da se ohladi.
  9. Na ohlađenu smjesu namažite tučeno vrhnje u kojeg ste umiješali otopljenu bijelu čokoladu.
  10. Pospite mrvicama od lisnatog tijesta koje ste dobili od pečenih rubova.

Dobar tek!
 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • verahorvat 14:21 18. Veljača 2018.

    Okusom je super fina,kao prava samoborska ali mi je ostala rijetka pa se razljevala. Radila sam točno po receptu. Mislim da je greška u količini gustina.Ne volim mjere na žlice jer nisu sve žlice jednake veličine, a nije navedeno u ... prikaži još! receptu dali je ravno punjena ili na vrh. Molim autora da vagne potrebnu količinu i to doda u recept. HVala