Radi se zapravo o kolaču s breskvama, koji vizualno jako podsjeća na jaje. Ljubitelji laganih i voćnih kolača brzo će ovaj recept staviti u omiljene.
Ovaj recept zapravo i nije originalna verzija kolača, već moja brza inačica s lisnatim tijestom kojeg ukućani u zadnje vrijeme više preferiraju.
Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, potražite ih na blogu Sweety&Spicy i istoimenoj Facebook stranici.
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta ( 500 grama)
- 20 dkg šećera
- 4 jaja
- 9 dkg gustina
- 4 dcl mlijeka
- 1 vanilija/vanilin šećer
- preljev za torte
Postupak:
- Razvaljajte lisnato, narežite ga na kocke (12 komada) te pecite 10 minuta na 200°C (kalupi za muffine - obrnuto).
- Na pari skuhati gustu kremu od žutanjaka koje ste umutili sa šećerom, mlijekom i gustinom.
- U još toplo lagano umiješati snijeg od četiri bjelanjka.
- U ohlađene košarice stavljati kremu, ako nemate vremena možete koristiti i gotovu kremu za kremšnite ili bilo koju kremu po vašem ukusu (slastičarsku kremu, mileram kremu, kremu na bazi mascarponea).
- Na kremu posložite polovice bresaka, a od ostatka tekućine napravite preljev za torte po uputstvima na vrećici te njime premažite breskve.
Dobar tek!