Zima mi je omiljeno doba godine za izradu kolača, pogotovo keksa iz više razloga, miris obuzima cijelu kuću, toplina pećnice dodatno nas grije, a u samu izradu uključuju se svi članovi obitelji.
Za predblagdanske recepte još ćemo se malo strpjeti , a prije nego što se kuhinjom krene širiti miris ruma, cimeta i klinčića donosim vam recept bakinih keksića. Topli čaj, bakini keksi, dekica i puno ljubavi sve je što vam treba ove zime.
Sastojci:
- 300 gr glatkog brašna
- 150 gr maslaca
- 80 gr meda
- 70 gr šećera
- 1 jaje
- 1 čajna žličica arome vanilije
- malo naribane korice limuna
Postupak:
- Maslac, med, šećer, jaje i začine izraditi te dodati prosijano brašno.
- Umijesiti tijesto te ga staviti u hladnjak minimum popila sata.
- Rashlađenu smjesu razvaljati te raditi oblike.
- Peći na 180 °C 15 minuta ovisno o debljini.
Savjet! Ako radite baš pečat kekse moj savjet je da tijesto razvaljate barem pola centimetra debelo, a može i više kako bi mogli jače pečatirati da slova budu bolje vidljiva nakon pečenja
Za više slanih i slatkih recepata posjetite blog Sweety&Spicy i istoimenu Facebook stranicu mladih gastro kreativaca.
U slast!