Kolumne 20. studenoga 2017.

Bakini pečat keksi od meda i vanilije

foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
U mojoj kući zima počinje kada se ispeku prvi keksi i to oni koji bi trebali stajati u limenoj kutiji, ali gotovo uvijek nestanu i prije nego završe u njoj.

Zima mi je omiljeno doba godine za izradu kolača, pogotovo keksa iz više razloga, miris obuzima cijelu kuću, toplina pećnice dodatno nas grije, a u samu izradu uključuju se svi članovi obitelji.

 

Možda vas zanima... Cantuccini – hrskavi talijanski keksi s bademima Kolumne

 

Za predblagdanske recepte još ćemo se malo strpjeti , a prije nego što se kuhinjom krene širiti miris ruma, cimeta i klinčića donosim vam recept bakinih keksića. Topli čaj, bakini keksi, dekica i puno ljubavi sve je što vam treba ove zime.

 

Možda vas zanima... Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

 

Sastojci:

  • 300 gr glatkog brašna 
  • 150 gr maslaca 
  • 80 gr meda 
  • 70 gr šećera 
  • 1 jaje 
  • 1 čajna žličica arome vanilije
  • malo naribane korice limuna 

Postupak: 

  1. Maslac, med, šećer, jaje i začine izraditi te dodati prosijano brašno.
  2. Umijesiti tijesto te ga staviti u hladnjak minimum popila sata.
  3. Rashlađenu smjesu razvaljati te raditi oblike.
  4.  Peći na 180 °C 15 minuta ovisno o debljini.

Savjet! Ako radite baš pečat kekse moj savjet je da tijesto razvaljate barem pola centimetra debelo, a može i više kako bi mogli jače pečatirati da slova budu bolje vidljiva nakon pečenja 

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

 

Za više slanih i slatkih recepata posjetite blog Sweety&Spicy i istoimenu Facebook stranicu mladih gastro kreativaca.   

 

Možda vas zanima... Butternut tikva: dva sjajna recepta s vjesnikom jeseni Kolumne
 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.