Linzeri: nezaobilazna (post)blagdanska delicija

Gracijela Došen
Svi ste vrlo vjerojatno čuli za božićne kekse po imenu Linzeri.Ovoga Božića su se našli i na našem stolu.
Vidi originalni članak

Blagdani još traju te se možda odlučite zamijesiti predivno tijesto i svojim vještim rukama izraditi malene cvjetiće. Izrada je veoma jednostavna.

 

11. dan foodmassa Oni keksići s pekmezom - krancle, linzeri, vanilice...

 

Od sastojaka će vam biti potrebno:

  • 200 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • pekmez
  • šećer u prahu

Priprema:
1.Prije postupka izrade izvadite na sobnu temperaturu maslac i jaja jedan sat prije upotrebe.
2. Izmiksate maslac, žumanjke i šećer. Dodate brašno i ručno zamijesite glatko tijesto.
Tijesto stavite u hladnjak na 20 minuta.
3. Pobrašnite podlogu i razvaljate tijesto. Bitno je da debljina tijesta bude umjerena. Ako je pretanko brzo će izgorjeti,ako je predebelo cvjetići će biti preveliki.
4. Modlicama izrežete oblike. Posložite ih na mastan papir i pečete na 180 stupnjeva oko 10 minuta, dok dno keksića ne dobije zlatnu boju.
5. Nakon što se keksi ohlade, gornji keks koji ima izrezan krug pospite šećerom u prahu. Keks koji služi kao podloga bez izrezanog kruga, premažite marmeladom. Zatim ih spojite.

Ovim putem vam želim sve najbolje u novoj godini! Isto tako ne zaboravite već prve dane zasladiti ponekim slatkim užitkom!

 

Neodoljivi! Fantastični i neponovljivi Linzer keksi!

 

Špajza MasterChef Linzeri: Ljubav je uz kavicu

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!

 

Posjeti Gastro.hr