Špajza 25. ožujka 2016.

MasterChef Linzeri: Ljubav je uz kavicu

Linzer
1/2
Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Na nedavnom predstavljanju Franck jubilarne kave, svoje umijeće spravljanja kolača pokazala je aktualna pobjednica MasterChefa Iva Pehar. Evo jednog njenog recepta za slasne linzere!

Iako u njima nema kave, ovi se kolačići s njom sljubljuju upravo idealno! Uostalom, što očekivati od pobjednice MasterChefa.

Linzeri (vrijeme pripreme: 45 min)

Sastojci:

  • 12 žlica maslaca
  • 3 žlice šećera
  • korica limuna
  • korica naranče
  • 1 jaje
  • 1 žutanjak
  • 1/3 šalice glatkog brašna
  • 1/4 šalice mljevenih lješnjaka
  • 1/3 šalice mljevenih badema
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice mljevenih klinčića
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 šalica džema od malina
Franck gastro | Author: Gastro.hr Gastro.hr

Postupak:

  1. Pjenasto izmješati maslac i šećer, zatim dodati 1 jaje i 1 bjelanjak.
  2. U smjesu dodati brašno, lješnjake, bademe, cimet, klinčiće, prašak za pecivo i sol te miksati sve dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu.
  3. Podijeliti na dva dijela, od kojih je jedan malo veći.
  4. U plastičnu foliju zamotati veći dio smjese i staviti u hladnjak 30 min. Manji dio staviti u slastičarsku vrećicu i ostaviti na sobnoj temperaturi.
  5. Ohlađenu smjesu rasporediti na dno i po rubovima okruglog rebrastog kalupa za pite te staviti u hladnjak na 20 minuta.
  6. Ravnomjerno rasporediti džem od malina.
  7. Na kraju preostalom smjesom iz slastičarske vrećice iscrtati trake debljine 2 centimetra.
  8. Peći na 170 C, 40-45 minuta.
  9. Poslužiti uz Franck Jubilarnu kavu

Dobar tek! Pogledajte u videu kako je dobro bilo na promociji Jubilarne u prekrasnoj Kuhaoni!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.