Mac&Cheese - američki klasik na domaći način

Josipa Cindrić
Naša kolumnistica Josipa ovog nam tjedna donosi recept za slasni američki klasik - tjesteninu sa sirom!
Vidi originalni članak

Hrskava korica, kremasta tjestenina i sir koji se rasteže pri svakom zalogaju. Postoji li išta ukusnije? Kod pripreme tjestenine sa sirom na ovaj način kombinirati možete i različite vrste sira. Na taj će način popularni mac&cheese dobiti novo, još slasnije ruho.

 

Klasika koju volimo Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad!

 

Josipinu malu riznicu recepata i divnih fotografija pronađite na Instagram profilu Cake diary by Josipa

 

 

MOŽE LI BOLJE? Oreo cheesecake torta koju ne smijete propustiti

Bolje ne može Čokoladne tortice u koje smo se zaljubili

 

 

 

 

Sastojci:

  • Oko 200g tjestenine
  • 90g maslaca
  • 90g oštrog brašna
  • Mlijeko 
  • Sir 
  • Kobasica  
  • Cherry rajčice

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, stavite kuhati tjesteninu, a u međuvremenu napravite bijeli umak 
  2. Na peći otopite maslac,dodajte brašno (bolje da koristite oštro brašno zato što su manje šanse da vam se stvore grudice) te miješajte sve pjenjačom 
  3. Dodajte proizvoljno mlijeka (otprilike pola litre) dok ne dobijete željenu gustoću
  4. Dobro posolite i popaprite bijeli umak, dodajte mu naribanog sira (proizvoljna količina) 
  5. Bijeli umak prelijte preko skuhane tjestenine koju ste prethodno ocijedili 
  6. Smjesu stavite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje 
  7. Po želji možete dodati slaninu ili kobasicu, naribajte još sira na površinu kako bi se stvorila lijepa korica, dodajte izrezane cherry rajčice na vrh 
  8. Pecite na 180°C oko 45 min  

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr