Fudgy brownie podloga idealan je odabir uz laganu mascarpone kremu koju ćemo na kraju zaokružiti s čoko kremom koja svojim okusom podsjeća na puding. Svi vi kojima se ipak ne da stajati ispred pećnice možete odabrati podlogu od keksa, ali mislim da se ipak isplati malo trpjeti za brownie.
Ovu tortu ću zasigurno peći još više puta pošto je mama oduševljena, a mame moramo uveseljavati. Nadam se da će se i vama svidjeti ovaj recept toliko koliko se sviđa i mojim najdražima.
SASTOJCI:
MASCARPONE KREMA:
- 250 g mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 190 g šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- Oreo keksi
PRIPREMA:
- Izmiksajte vrhnje za šlag u čvrsti šlag, dodajte sir, šećer i van.ekstrakt te sve izmiješajte
- U kremu dodajte izmrvljene Oreo kekse (količina po želji)
ČOKO KREMA:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
- Pakiranje želatine
- 250 g čokoladnog sira Philadelphia
- 3 jaja
- 150 g šećera
- Sol
PRIPREMA:
1. Želatinu prelijte s 3-4 žlice hladne vode
2. Otopite čokoladu i maslac na pari, dodajte želatinu te miješajte dok se ne otopi
3. Žumanjke, sir, smjesu čokolade i sol izmiksajte
4. U posebnoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg , dodajte šećer u prahu
5. Sjedinite obje smjese
SLAGANJE I UKRAŠAVANJE:
1. Oko brownie podloge stavite obruč za torte te prvo stavite mascarpone kremu, a zatim čoko kremu.
2. Pustite da torta odstoji najmanje 4 sata u hladnjaku, ako možete najbolje ju je ostaviti preko noći da se hladi
3. Nakon što je izvadite možete ju ukrasiti sa šlagom i dodatnim Oreo keksima na vrhu, zajedno sa malinama.
Josipine fantastične uratke potražite na Instagram profilu Cake Diary by Josipa.