Hrskava korica, kremasta tjestenina i sir koji se rasteže pri svakom zalogaju. Postoji li išta ukusnije? Kod pripreme tjestenine sa sirom na ovaj način kombinirati možete i različite vrste sira. Na taj će način popularni mac&cheese dobiti novo, još slasnije ruho.
Josipinu malu riznicu recepata i divnih fotografija pronađite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
Sastojci:
- Oko 200g tjestenine
- 90g maslaca
- 90g oštrog brašna
- Mlijeko
- Sir
- Kobasica
- Cherry rajčice
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180°C, stavite kuhati tjesteninu, a u međuvremenu napravite bijeli umak
- Na peći otopite maslac,dodajte brašno (bolje da koristite oštro brašno zato što su manje šanse da vam se stvore grudice) te miješajte sve pjenjačom
- Dodajte proizvoljno mlijeka (otprilike pola litre) dok ne dobijete željenu gustoću
- Dobro posolite i popaprite bijeli umak, dodajte mu naribanog sira (proizvoljna količina)
- Bijeli umak prelijte preko skuhane tjestenine koju ste prethodno ocijedili
- Smjesu stavite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje
- Po želji možete dodati slaninu ili kobasicu, naribajte još sira na površinu kako bi se stvorila lijepa korica, dodajte izrezane cherry rajčice na vrh
- Pecite na 180°C oko 45 min
Dobar tek!