Moguće je: Zdrava pizza za prste polizati

YumYum Paradise
Jednostavna, ukusna, a zdrava pizza bez brašna. Vjerojatno zvuči nemoguće, ali ovim receptom svi mitovi o pizzi padaju u vodu!
Vidi originalni članak

Ako si kao ja i 99% populacije ovog svijeta, obožavaš pizzu. Bila to miješana, margarita, s plodovima mora ili pak seljačka, jednostavno joj ne možeš odoljeti.

 

 

Zanimljiva stvar je da u Italiji postoje određeni zakoni koji kontroliraju sastojke od kojih se pravi i što točno treba sadržavati. Takva pizza izuzetno je zdrava, jer obiluje antioksidansima, beta-karotenom, vitaminom C itd. Nažalost, vođenje zdravog života kod nas, kao i u drugim zemljama, baš i ne uključuje njezino konzumiranje jer je uvrštena pod ''brzu i nezdravu'' hranu, koja sadrži velike količine masti, kalorija i ugljikohidrata.

 

Nešto totalno drugačije Ružičasti špageti s ciklom i lješnjacima

 

E sad, da bi to visokokalorično jelo postalo ono u kojem možeš uživati bez grižnje savjesti, prvenstveno treba promijeniti tijesto, te pšenično brašno zamijeniti integralnim, ili kao ja, totalno ga izbaciti i nadomjestiti kaulom, odnosno cvjetačom.

Nemoj se zgroziti odmah, pa izgleda kao prava pizza, što ne? Dobro, okusom je možda malo drugačija, ali neće te razočarati, obećajem!

Za više zdravih, a slasnih recepata potraži nas na Instagram profilu.

 

YumYum Paradise Moussocado - čokoladni mousse s avokadom

 

 

Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 500g cvjetače
  • 1 jaje
  • sol i papar
  • 1 žličica maslinovog ulja

Za nadjev vam je potrebno:

  • domaća šalša
  • mozzarella sir
  • grana padano sir
  • cherry rajčice
  • masline
  • origano

Priprema:

  1. Cvjetaču rukama usitni na manje komade, stavi je u lonac i skuhaj je.
  2. Usitni je štapnim mikserom, stavi u krpu i dobro ocijedi
  3. U zdjeli pomiješaj cvjetaču s jednim jajem, prstohvatom soli i papra (ili začinima po želji) i žličicom maslinovog ulja
  4. Od dobivene smjese oblikuj krug i stavi u pećnicu na 200°C 40-ak minuta
  5. Na vrh stavi dodatke po želji, ja sam koristila domaću šalšu, mozzarella sir, grana padano sir, cherry rajčice, masline i origano
  6. Vrati u pećnicu dok se sir ne rastopi

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr