Mrvičasta pita s jagodama i bademima

Jannette Razum
Bez puno komplikacija, bez valjanja i bez straha od prhkog tijesta koji je neki put sve samo ne prhko... S ovom pitom jednostavno ne možete pogriješiti!
Vidi originalni članak

Ova nježna pita ispunjena jagodama, kraljicama proljeća, oduševit će svako nepce, a pripremiti je mogu i najveći početnici u pripremi slastica.

kolač Zarobljene jagode

Recept pročitajte u nastavku i brzo se bacite na posao jer sezona jagoda brzo će doći svome kraju!

slastica Jagode, čokolada i bazga u lisnatoj košari



SASTOJCI

Prhko tijesto
• 250 g glatkog brašna
• ½ praška za pecivo
• 100 g šećera
• 2 jaja
• 180 g maslaca
• 150 g mljevenih badema

Nadjev
• 500 g svježih jagoda
• 2 vanilin šećera
• 4 žlice šećera
• 2 ravne žlice gustina

Ostalo
• 50 g sjeckanih badema za posipavanje

Jagode: Kako ih odabrati, kako održavati i naravno - kako najbolje pripremiti!

PRIPREMA

  1. Sve sastojke za prhko tijesto stavite u zdjelu pa miksajte spiralnim nastavcima dok ne dobijete jednoličnu masu.
  2. Veći dio tijesta (2/3) utisnite na dno okruglog kalupa za torte ili pite (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom. Ostatak tijesta ostavite sa strane.
  3. Preko tijesta ravnomjerno rasporedite jagode koje ste očistili i krupnije narezali te pomiješali sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom.
  4. Vrh pite posipajte ostatkom tijesta te krupnije nasjeckanim bademima.
  5. Pitu od jagoda pecite 20-25 minuta na temperaturi do 170 °C. Ohlađenu pitu po želji posipajte sa šećerom u prahu.
  6. SLATKI SAVJET: Pitu s jagodama i bademima možete poslužiti i toplu i to uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Posjeti Gastro.hr