Recepti 05. lipnja 2015.

Zarobljene jagode

zarobljene jagode
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Težina pripreme: Srednje

biskvit

  • 6 kom jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica vode
  • 6 žlica brašna
  • 1 prstohvat praška pecivo u svaki biskvit
  • 4 žlica džem od jagoda

krema

  • 800 ml mlijeka
  • 120 g puding vanilija
  • 10 žlica šećera
  • 100 g margarina
  • 250 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje

Priprema

  1. Tri jaja izlupati sa tri žlice šećera, dodati 3 žlice vode, 3 žlice brašna i prstohvat p.p, biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 200°C. Postupak još jednom ponoviti. Kad su biskviti pečeni, svaki premazati sa 2 žlice džema.
  2. Puding pomiješati sa manjom količinom mlijeka i ukuhati ga u preostalo mlijeko u koje smo dodali šećer. Kad se krema ohladi, dodati margarin.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.