Nije mit: Osvježavajuća čokoladna torta

Nevena Josipović
Kada vam netko spomene čokoladnu tortu odmah pomislite kako je zasitna, teška i moći ćete pojesti samo jedan komad. U ovom mom slučaju to nije tako.
Vidi originalni članak

Ova torta je zapravo osvježavajuća. Tko god ju je probao imao je osjećaj kao da jede tortu sa sladoledom od čokolade. Ukusna je i topi se u ustima.

Nije komplicirana i idealna je kada želite neko brzinsko rješenje jer je možete jesti isti dan. Sam biskvit će vam biti nešto gušći, a za kremu morate znati da puding mora biti zaista ohlađen, a šlag čvrsto umućen... Da ne duljim, u nastavku pročitajte recept.

 

Mama Drama Isprobaj kolač od mrkve s kremom od vanilije

 

U nastavku potraži recept, a za još slasnih ideja naše kolumnistice Nevene, posjeti blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

mama drama Schwarzwald torta - klasik za posebne prilike

Međimurska gibanica Najfinija međimurska gibanica s četiri nadjeva

 

 

 

Za pripremu biskvita trebat će vam:

  • 10 dag glatkog brašna
  • 10 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • pola praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 5 dag čokolade u prahu( ako ju nemate možete staviti 1 dag kakaa u prahu)

Za pripremu kreme bit će vam potrebno:

  • 1 puding od čokolade
  • 10 dag čokolade (obične)
  • 1 žlica šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 10 dag maslaca
  • 1 dcl slatkog vrhnja za šlag

Dekoracija:

  • 2 dl slatkog vrhnja za šlag

Priprema biskvita:

  1. Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte otopljeni maslac, brašno, pola praška za pecivo, čokoladu u prahu ili kakao u prahu (ja više volim kakao) te sve dobro sjedinite.
  2. Posebno napravite snijeg od bjelanjaka pa ga dodajte u smjesu te lagano promiješajte pjenjačom da se sjedini.
  3. Na dno kalupa (promjer kalupa 26 cm) stavite papir za pečenje te izlijte smjesu. Pecite ju u zagrijanoj pećnici na 180°C, 20-ak minuta. Kada je pečen, biskvit izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.

Priprema kreme:

  1. Od 5 dcl mlijeka odvadite 1 dl i umutite u njega puding od čokolade da vam se ne stvore grudice.
  2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati sa šećerom i čokoladom, ja volim staviti običnu Milka čokoladu.
  3. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a kada zakuha umutite puding od čokolade. Miješajte dok se smjesa ne zgusne i provrije. Kremu dobro ohladite.
  4. Prekrijte ju prozirnom folijom da vam se ne stvori korica. Posebno izmiksajte omekšali maslac, i posebno izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag.
  5. Kada se krema ohladila dodajte izrađeni maslac i šlag te sve skupa izmiksajte.

Slaganje torte:

  1. Biskvit stavite na stalak za tortu, obavezno stavite obruč od kalupa pa izlijte kremu na biskvit. Poravnajte ju i pustite u hladnjaku 10-ak minuta.
  2. Za kraj izmiksajte slatko vrhnje u šlag te premažite preko kreme. Pospite kakaom u prahu. Pustite ju u hladnjaku sat, dva, zatim maknite obruč od torte te poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr