Ova torta je zapravo osvježavajuća. Tko god ju je probao imao je osjećaj kao da jede tortu sa sladoledom od čokolade. Ukusna je i topi se u ustima.
Nije komplicirana i idealna je kada želite neko brzinsko rješenje jer je možete jesti isti dan. Sam biskvit će vam biti nešto gušći, a za kremu morate znati da puding mora biti zaista ohlađen, a šlag čvrsto umućen... Da ne duljim, u nastavku pročitajte recept.
U nastavku potraži recept, a za još slasnih ideja naše kolumnistice Nevene, posjeti blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Za pripremu biskvita trebat će vam:
- 10 dag glatkog brašna
- 10 dag šećera
- 10 dag maslaca
- pola praška za pecivo
- 2 jaja
- 5 dag čokolade u prahu( ako ju nemate možete staviti 1 dag kakaa u prahu)
Za pripremu kreme bit će vam potrebno:
- 1 puding od čokolade
- 10 dag čokolade (obične)
- 1 žlica šećera
- 5 dl mlijeka
- 10 dag maslaca
- 1 dcl slatkog vrhnja za šlag
Dekoracija:
- 2 dl slatkog vrhnja za šlag
Priprema biskvita:
- Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte otopljeni maslac, brašno, pola praška za pecivo, čokoladu u prahu ili kakao u prahu (ja više volim kakao) te sve dobro sjedinite.
- Posebno napravite snijeg od bjelanjaka pa ga dodajte u smjesu te lagano promiješajte pjenjačom da se sjedini.
- Na dno kalupa (promjer kalupa 26 cm) stavite papir za pečenje te izlijte smjesu. Pecite ju u zagrijanoj pećnici na 180°C, 20-ak minuta. Kada je pečen, biskvit izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.
Priprema kreme:
- Od 5 dcl mlijeka odvadite 1 dl i umutite u njega puding od čokolade da vam se ne stvore grudice.
- Ostatak mlijeka stavite zakuhati sa šećerom i čokoladom, ja volim staviti običnu Milka čokoladu.
- Miješajte dok se čokolada ne otopi, a kada zakuha umutite puding od čokolade. Miješajte dok se smjesa ne zgusne i provrije. Kremu dobro ohladite.
- Prekrijte ju prozirnom folijom da vam se ne stvori korica. Posebno izmiksajte omekšali maslac, i posebno izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag.
- Kada se krema ohladila dodajte izrađeni maslac i šlag te sve skupa izmiksajte.
Slaganje torte:
- Biskvit stavite na stalak za tortu, obavezno stavite obruč od kalupa pa izlijte kremu na biskvit. Poravnajte ju i pustite u hladnjaku 10-ak minuta.
- Za kraj izmiksajte slatko vrhnje u šlag te premažite preko kreme. Pospite kakaom u prahu. Pustite ju u hladnjaku sat, dva, zatim maknite obruč od torte te poslužite.
Dobar tek!