Znam da još uvijek ima skeptika prema tom kolaču, ali ako sam se ja odvažila napraviti ga, morate i vi. Kad ono iznenađenje. Kolač je zapravo odličan. Nisam imala velika očekivanja od njega. A on me je itekako iznenadio.
Biskvit je jako ukusan, sočan i doslovno se topi u ustima, zbilja je takav. Dodajte kremu je od vanilije, pa uživajte u savršenom spojuj. Ako poželite napraviti ovaj kolač, sigurna sam da će vam se svidjeti.
U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Za biskvit će vam trebati:
- 3 jaja
- 10 dag naribane mrkve
- 175 grama šećera
- 175 grama glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica sode
- pola žličice cimeta
- 175 ml ulja
- naribana korica jedne naranče
Za kremu će vam biti potrebno:
- 1 puding od vanilije
- 3 žlice šećera
- 1 žlica brašna
- 500 ml mlijeka
- 2 dcl slatkog vrhnja za šlag
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Jaja izmutite pjenjačom dodajte narančinu koricu i naribanu mrkvu.
- U drugoj posudi dodajte šećer, ulje i jaja s mrkvom. Dobro izmiješajte.
- Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sodom, te malo cimeta.
- Sjedinite smjesu te ju izlijte u manji kalup kojeg obložite papirom za pečenje.
- Pecite ga otprilike 30 min na 180°C.
- U međuvremenu napravite kremu.
- Odvadite malo mlijeka a ostatak stavite zakuhati.
- U malo mlijeka dodaje puding, brašno i šećer.
- Kada ostatak mlijeka zakuha dodajte smjesu te miješajte dok ne provrije.
- Krema se mora dobro ohladiti, tada izmiksajte slatko vrhnje u šlag te dodajte u ohlađenu kremu.
- Dobro promiješajte kremu te ju stavite na biskvit i lijepo poravnajte.
- U mom slučaju ja sam ju stavila u slastičarsku vrećicu te tako ukrasila sam kolač.
- Pustite u hladnjaku sat, dva pa poslužite.
Dobar tek!