Kolumne 03. travnja 2018.

Isprobaj kolač od mrkve s kremom od vanilije

foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Kod mene je na red došao kolač s mrkvom. Da samo znate, oslovljavali smo se s "vi". Onako, mrkva u kolaču, zar to može biti fino?

Znam da još uvijek ima skeptika prema tom kolaču, ali ako sam se ja odvažila napraviti ga, morate i vi. Kad ono iznenađenje. Kolač je zapravo odličan. Nisam imala velika očekivanja od njega. A on me je itekako iznenadio.

Biskvit je jako ukusan, sočan i doslovno se topi u ustima, zbilja je takav. Dodajte kremu je od vanilije, pa uživajte u savršenom spojuj. Ako poželite napraviti ovaj kolač, sigurna sam da će vam se svidjeti. 

 

Možda vas zanima... Za samo 15 minuta pripremi slasnu Bananko roladu! Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
 

Možda vas zanima... Napuni smočnicu domaćim džemom od šljiva! Kolumne

 

Za biskvit će vam trebati:

  • 3 jaja
  • 10 dag naribane mrkve
  • 175 grama šećera
  • 175 grama glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica sode
  • pola žličice cimeta
  • 175 ml ulja
  • naribana korica jedne naranče

Za kremu će vam biti potrebno:

  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 2 dcl slatkog vrhnja za šlag

 

Možda vas zanima... Štrudla od jabuka: Starinska savijača sa sočnim nadjevom Kolumne

 

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Jaja izmutite pjenjačom dodajte narančinu koricu i naribanu mrkvu.
  3. U drugoj posudi dodajte šećer, ulje i jaja s mrkvom. Dobro izmiješajte.
  4. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sodom, te malo cimeta.
  5. Sjedinite smjesu te ju izlijte u manji kalup kojeg obložite papirom za pečenje.
  6. Pecite ga otprilike 30 min na 180°C.
  7. U međuvremenu napravite kremu.
  8. Odvadite malo mlijeka a ostatak stavite zakuhati.
  9. U malo mlijeka dodaje puding, brašno i šećer.
  10. Kada ostatak mlijeka zakuha dodajte smjesu te miješajte dok ne provrije.
  11. Krema se mora dobro ohladiti, tada izmiksajte slatko vrhnje u šlag te dodajte u ohlađenu kremu.
  12. Dobro promiješajte kremu te ju stavite na biskvit i lijepo poravnajte.
  13. U mom slučaju ja sam ju stavila u slastičarsku vrećicu te tako ukrasila sam kolač.
  14. Pustite u hladnjaku sat, dva pa poslužite.

Dobar tek!

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.