Svima dobro poznate oblatne većinom se rade u klasičnim kombinacijama poput čokolade i oraha, ili kuhamo šećer i mlijeko satima i čekamo da dobijemo karamel smjesu. Nekad zbilja nemam vremena čekati pa sam se odlučila za ovu brzu i jaku ukusnu kombinaciju, koja će vam se svidjeti zbog jednostavnosti pripreme i samog okusa. Priprema će trajati 15 minuta, a roladu ćeš pojesti za pet!
U nastavku pročitaj recept i napravi ovu slasticu te uživaj u njezinu okusu.
Bananko rolada
Sastojci
- 5 jaja
- 25 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 10 dag tamne ili mliječne čokolade
- 16 dag mljevenog keksa
- 2 lista oblatni
- 8 Bananko prutića
- 3 mokre krpe
Priprema
- Između mokrih krpa stavite oblatne da omekšaju.
- U međuvremenu u posudi izmiksajte jaja sa šećerom dok se ne zapjeni. Stavite na vatru i miješajte dok se šećer ne otopi.
- Zatim dodajte maslac i čokoladu. Nastavite miješati dok smjesa ne provrije. Maknite s vatre i dodajte mljevene kekse. Promiješajte.
- Maknite krpe. Pola smjese ravnomjerno rasporedite na jedan list oblatne, a ostatak na drugi list. Uz rub oblatne vodoravno stavite četiri Bananko prutića i zarolajte u obliku salame. Na drugi list također stavite četiri prutića Bananko i isto zarolajte.
- Roladu zamotajte u aluminijsku foliju i držite u hladnjaku najmanje četiri sata prije rezanje kako bi se dobro ohladila i stisnula.
Druge recepte potraži na blogu Mama Drama i pratećem profilu na Instagramu!