Kolumne Gastrolovci 10. siječnja 2023.

Za samo 15 minuta pripremi slasnu Bananko roladu!

foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemaš vremena, a želja za slatkim je sve velika? Pripremi brzinsku Bananko roladu!

Svima dobro poznate oblatne većinom se rade u klasičnim kombinacijama poput čokolade i oraha, ili kuhamo šećer i mlijeko satima i čekamo da dobijemo karamel smjesu. Nekad zbilja nemam vremena čekati pa sam se odlučila za ovu brzu i jaku ukusnu kombinaciju, koja će vam se svidjeti zbog jednostavnosti pripreme i samog okusa. Priprema će trajati 15 minuta, a roladu ćeš pojesti za pet!

U nastavku pročitaj recept i napravi ovu slasticu te uživaj u njezinu okusu.

 

Možda vas zanima... Zasladi se savršeno hrskavim čokoladnim keksićima Kolumne

Bananko rolada

Sastojci

  • 5 jaja
  • 25 dag maslaca
  • 20 dag šećera
  • 10 dag tamne ili mliječne čokolade
  • 16 dag mljevenog keksa
  • 2 lista oblatni
  • 8 Bananko prutića
  • 3 mokre krpe

Priprema

  1. Između mokrih krpa stavite oblatne da omekšaju.
  2. U međuvremenu u posudi izmiksajte jaja sa šećerom dok se ne zapjeni. Stavite na vatru i miješajte dok se šećer ne otopi. 
  3. Zatim dodajte maslac i čokoladu. Nastavite miješati dok smjesa ne provrije. Maknite s vatre i dodajte mljevene kekse. Promiješajte. 
  4. Maknite krpe. Pola smjese ravnomjerno rasporedite na jedan list oblatne, a ostatak na drugi list. Uz rub oblatne vodoravno stavite četiri Bananko prutića i zarolajte u obliku salame. Na drugi list također stavite četiri prutića  Bananko i isto zarolajte. 
  5. Roladu zamotajte u aluminijsku foliju i držite u hladnjaku najmanje četiri sata prije rezanje kako bi se dobro ohladila i stisnula. 

 

Možda vas zanima... Slojevita slastica s malinama gotova je za 15 minuta Kolumne


Druge recepte potraži na blogu Mama Drama i pratećem profilu na Instagramu!

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.