Kolumne 11801 prikaza 17. travnja 2018.

Slatka i romantična: Schwarzwald torta

Nevena Josipović
Ona je ljubavna, slatka i romantična. Upravo tako, pričam o torti. Spojiti višnje, čokoladu i šlag. To je baš romantična i neodoljiva kombinacija. Naravno pišem vam o Schwarzwald torti.

Ako ju poželite napraviti prvo sto ćete primijetiti je tamni biskvit koji je savršenog okusa sam po sebi, toliko da ga možete pojesti samog. Fina krema od višanja i naravno slatko vrhnje za kraj. Radila sam ju vise puta i svi me pitaju recept. Nitko ne staje na jednom komadu torte, već pitaju još.

 

Možda vas zanima... Iz ljubavi prema čokoladi: Čokoladni kolač s orasima Kolumne

 

Iako vam se možda čini komplicirana, uopće nije. Naprotiv, jednostavna je i prava torta za ljubitelje višanja. 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Bake Cakes ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

Možda vas zanima... Međimurska gibanica - savršen spoj četiri okusa Kolumne Možda vas zanima... Kako me osvojio kolač s mrkvom i kremom od vanilije Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

 

Za biskvit će vam trebati:

  • 6 jaja
  • 6 dag glatkog brašna
  • 8 dag kakaa u prahu
  • 24 dag šećera
  • 15 dag maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanilin šećera

Za kremu će vam biti potrebno:

  • 1 kompot od višanja
  • 20 dag šećera
  • 5 žlica gustina
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Napravite snijeg od bjelanjaka.
  2. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom. Naizmjenično dodajte brašno i otopljeni maslac u smjesu žumanjaka. Za kraj dodajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Biskvit pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180°C. Koristite kalup promjera 26 cm. Pecite ga 30 minuta. Svakako čačkalicom probajte da li je pečen. Biskvit pustite da se ohladi.
  4. Višnje procijedite. U njihov sok dodajte još vode da dobijete 8 dcl tekućine. Malo odvadite i dodajte gustin koji dobro promiješate da ne bude grudica a ostatak stavite zakuhati zajedno sa šećerom. Kada zakuha dodajte dio u kojem vam je gustin i miješajte dok ne provrije. Kada prokuha dodajte ocijeđene višnje. Još kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi.
  5. Izmiksajte 3,5 dcl slatkog vrhnja.
  6. Biskvit prerežite na tri dijela.
  7. Prvu koru stavite na stalak za torte, zatim stavite obruč od kalupa, pa koru premažite s pola kreme. Preko kreme stavite pola količine izmiksanog šlaga. Opet stavite koru, preostali dio kreme i preostali dio šlaga. Za kraj stavite treću koru biskvita.
  8. Pustite u hladnjaku par sati pa izvadite te maknite obruč. Izradite preostalih 1,5 dcl slatkog vrhnja te premažite tortu.
  9. Ukrasite ju s naribanom čokoladom ili po želji.

Dobar tek!

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.