Kolumne 11554 prikaza 07. veljače 2020.

Kolač za velike ljubitelje čokolade i oraha

Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjedim i razmišljam kako napraviti čokoladni kolač, a da ne bude suh, i prije svega, ako je već čokoladni, da ispuni moja očekivanja koja donosi čokolada.

Čokolada i puno ljubavi. Maaalo inspiracije i puno ljubavi je trebalo za ovaj kolač. A on? A on ne može biti jednostavniji i sočniji.

Brzo se priprema, a još brže pojede. Stvarno je ukusan. Ako ga napravite neće požaliti već ćete oduševiti ukućane. Jedina opcija je da uskočite u kuhinju i napravite ovaj kolač i podijelite ga s drugima. Samo pazite, nemojte baš sve pojesti sami!

 

Možda vas zanima... Obavezno isprobaj ovaj sočan kuglof s višnjama! Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše blogerice Nevene, posjetite blog Mama drama te istoimeni Instagram profil.

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Trebat će vam:

  • 15 dag maslaca
  • 15 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 6 dag oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 35 grama kakaa u prahu
  • 3-4 žlice mljevenih oraha
  • 50 grama čokolade za kuhanje

 

Možda vas zanima... Kruh od naranče - sočan i neodoljivo sladak Kolumne

 

Priprema:

  1. Za početak napravite snijeg od bjelanjaka.
  2. Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
  3. Dodajte jedan po jedan žumanjak i lagano miksajte.
  4. Zatim dodajte kakao i brašno te nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini.
  5. Za kraj dodajte bjelanjke i promiješajte pjenjačom.
  6. Pećnicu prethodno zagrijte na 170°C.
  7. Koristite kalup za kruh (onaj duguljasti) ili neki manji kalup koji imate pri ruci.
  8. Kalup pouljite i pospite s malo brašna.
  9. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 min.
  10. Probajte čačkalicom da li je gotov.
  11. Kada je kolač gotov izvadite ga još vrućeg iz kalupa i pospite s 3-4 žlice mljevenih oraha.
  12. Čokoladu za kuhanje otopite s malo ulja i prelijte preko ohlađenog kolača.

P.S. Kolač možete poslužiti odmah, samo pazite da ne pojedete sve sami jer nestaje u trenu.
 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.