gastro postao
Sjedim i razmišljam kako napraviti čokoladni kolač, a da ne bude suh, i prije svega, ako je već čokoladni, da ispuni moja očekivanja koja donosi čokolada.
Čokolada i puno ljubavi. Maaalo inspiracije i puno ljubavi je trebalo za ovaj kolač. A on? A on ne može biti jednostavniji i sočniji.
Brzo se priprema, a još brže pojede. Stvarno je ukusan. Ako ga napravite neće požaliti već ćete oduševiti ukućane. Jedina opcija je da uskočite u kuhinju i napravite ovaj kolač i podijelite ga s drugima. Samo pazite, nemojte baš sve pojesti sami!
U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše blogerice Nevene, posjetite blog Mama drama te istoimeni Instagram profil.
Nevena Josipović
Trebat će vam:
- 15 dag maslaca
- 15 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 dag oštrog brašna
- 3 jaja
- 35 grama kakaa u prahu
- 3-4 žlice mljevenih oraha
- 50 grama čokolade za kuhanje
Priprema:
- Za početak napravite snijeg od bjelanjaka.
- Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
- Dodajte jedan po jedan žumanjak i lagano miksajte.
- Zatim dodajte kakao i brašno te nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini.
- Za kraj dodajte bjelanjke i promiješajte pjenjačom.
- Pećnicu prethodno zagrijte na 170°C.
- Koristite kalup za kruh (onaj duguljasti) ili neki manji kalup koji imate pri ruci.
- Kalup pouljite i pospite s malo brašna.
- Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 min.
- Probajte čačkalicom da li je gotov.
- Kada je kolač gotov izvadite ga još vrućeg iz kalupa i pospite s 3-4 žlice mljevenih oraha.
- Čokoladu za kuhanje otopite s malo ulja i prelijte preko ohlađenog kolača.
P.S. Kolač možete poslužiti odmah, samo pazite da ne pojedete sve sami jer nestaje u trenu.
Nevena Josipović