Kolumne 16. siječnja 2020.

Obavezno isprobaj ovaj sočan kuglof s višnjama!

foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ikad tražili recept za kuglof vjerojatno ste se uvijek pitali da li je sočan i ukusan. Ja sam mjesecima bila u potrazi za savršeno sočnim kuglofom, kojeg ću rado pojesti uz šalicu fine kave. I naravno, uspjela sam!

Na kraju sam dobila kuglof kojeg ćete pojesti u jednom danu, a voljet će ga i djeca i stariji. Za pripremu ne morate imati hrpu znanja i vještina već samo par sastojaka u hladnjaku. Upotpunila sam ga s višnjama i prelila nezaobilaznom čokoladom.

Voljela bih vam napomenuti da će smjesa biti nešto malo gušća, ali na pravom ste putu da dobijete ovaj savršeni smotuljak na tanjuru. Jedino što će vam preostati je skuhati si kavu ili čaj te kuglof podijeliti s vama dragim ljudima. 

 

Možda vas zanima... Prhka pita od sira po bakinom receptu Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Mama drama i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Sastojci: 

  • 35 dag maslaca
  • 30 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 35 dag glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 50 grama škrobnog brašna
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 kompot od višanja

Preljev:

  • 20 dag tamne čokolade
  • 2 žlice ulja

 

Možda vas zanima... Kruh od naranče - sočan i neodoljivo sladak Kolumne

 

Priprema:

  1. U posudi pjenasto izmiksajte maslac sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte jaja i nastavite miksati. 
  2. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i škrobnim brašnom te odmah ulijte i mlijeko. Smjesa će biti nešto gušća ali ju srednjom brzinom miksera sjedinite. 
  3. Za kraj dodajte ocijeđene višnje iz kompota. Promiješajte kuhačom. 
  4. Kalup za kuglof nauljite i pospite brašnom. Smjesu žlicom ravnomjerno rasporedite po kalupu. 
  5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C, sat vremena. Obavezno čačkalicom probajte da li je pečen.
  6. Kada je pečen izvadite ga iz pećnice i pustite u kalupu 5 minuta. Zatim ga izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi. 
  7. Za preljev u vodenoj kupelji otopite čokoladu s malo ulja i time prelijte kuglof. Uživajte u svakom komadiću ovog kolačića.

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.