Od ostataka piletine napravi finu krem juhu

LAURA ROMAN Krem juha od piletine
Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu...
Vidi originalni članak

Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom. Postoji mnogo varijacija, a danas vam donosim recept za chowder s piletinom i kukuruzom.

U ovom receptu koristila sam ostatke pečene piletine, kojoj na ovaj način možete dati potpuno novo ruho i uživati u hranjivom obroku na žlicu.

 

la vie shobaine Za ručak se počasti kremastim jelom od kukuruza

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 130 g mrkve
  • 80 g mladog luka
  • 80 g crvene rog paprike
  • 130 g paprika babure
  • 300 g pečene piletine
  • 50 g pancete
  • 280 g krumpira
  • 270 g očišćenih zrna kukuruza
  • 1.5 L vode
  • 50 g maslaca
  • 400 ml mlijeka
  • 3 žlice rižinog brašna ili kukuruznog škroba
  • Sol, papar, timijan

 

La Vie Shobaine Ukusna juhica s povrćem i pancetom

 

Postupak:

  1. Mrkvu, luk, i dvije vrste paprika narežite na manje komadiće. Pancetu narežite na kockice.
  2. Krumpir ogulite i nasjeckajte na kockice, a iz svježih klipova kukuruza odvojite zrna. Možete koristiti i kukuruz iz kantice. 
  3. Na maslacu par minuta prodinstajte luk, mrkvu, paprike i pancetu. Dodajte začine I podlijte vrućom vodom.
  4. Dodajte kockice krumpira pa pustite da kuha desetak minuta.
  5. U međuvremenu, u zdjelici pomiješajte mlijeko i brašno odnosno škrob. 
  6. U juhu dodajte kukuruz i podlijte smjesom mlijeka i škroba. Kuhajte uz često miješanje dok se juha ne zgusne i postane vrlo kremasta.

Servirajte toplo. Dobar tek!

 

la vie shobaine Povrtni smotuljci s grilanim povrćem i namazom od pečene paprike

Posjeti Gastro.hr