Najbolji recept za blondies s jagodama i bijelom čokoladom

Ena Kokanović Nagy
Blondies su podjednako fini kad su topli i kad se ohlade...
Vidi originalni članak

Jagode volim jesti solo, u smoothieju, u kolačima, salati…odlično pašu i uz slana jela, ne samo slatka. Baš je divna ta mala bobica! A danas za vas imam jedan od meni tri najbolja recepta koje sam ikada razvila.

Blondie je još slađa sestra poznatih brownieja, a ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će vas raspametiti. Kuća je cijela zamirisala po domaćim jagodama i maslacu. A kad sam probala komad toplog kolača...

Blondies su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade - postane hrskava… Njam!

 

slavonka Odlične kocke sa svježim sirom i borovnicama

 

Druge recepte potraži na blogu Slavonka i pratećem Instagram profilu!

Blondies s jagodama i bijelom čokoladom

Sastojci:

  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g običnog šećera
  • 2 jaja sobne temperature
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 130 g brašna
  • 1 žličica  praška za pecivo
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g bijele čokolade
  • 200 g svježih jagoda narezanih na polovice
  • Malo šećera u prahu za posipanje

 

pripremila Slavonka Nevenova torta od čokolade i malina

 

Postupak:

  1. Za početak, pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
  2. U posudu za miksanje dodajte smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksajte par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemate smeđi šećer, koristite obični.
  3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ekstrakt od vanilije i otopljeni maslac. Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Manje od minute.
  4. Bijelu čokoladu narežite na komadiće. Ne moraju biti jednaki! Dodajte smjesi komadiće i ručno ih sjedinite s ostatkom smjese.
  5. Jagode operite i narežite na polovice. 
  6. Smjesu istresite i rasporedite po posudi na koju ste stavili papir za pečenje. Jagode rasporedite po smjesi tako što ih lagano utisnete u smjesu.
  7. Pecite 25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Pospite šećerom u prahu i uživajte!

Posjeti Gastro.hr