Jagode volim jesti solo, u smoothieju, u kolačima, salati…odlično pašu i uz slana jela, ne samo slatka. Baš je divna ta mala bobica! A danas za vas imam jedan od meni tri najbolja recepta koje sam ikada razvila.
Blondie je još slađa sestra poznatih brownieja, a ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će vas raspametiti. Kuća je cijela zamirisala po domaćim jagodama i maslacu. A kad sam probala komad toplog kolača...
Blondies su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade - postane hrskava… Njam!
Druge recepte potraži na blogu Slavonka i pratećem Instagram profilu!
Blondies s jagodama i bijelom čokoladom
Sastojci:
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g običnog šećera
- 2 jaja sobne temperature
- 120 g otopljenog maslaca
- 130 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 1 prstohvat soli
- 150 g bijele čokolade
- 200 g svježih jagoda narezanih na polovice
- Malo šećera u prahu za posipanje
Postupak:
- Za početak, pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
- U posudu za miksanje dodajte smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksajte par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemate smeđi šećer, koristite obični.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo i ekstrakt od vanilije i otopljeni maslac. Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Manje od minute.
- Bijelu čokoladu narežite na komadiće. Ne moraju biti jednaki! Dodajte smjesi komadiće i ručno ih sjedinite s ostatkom smjese.
- Jagode operite i narežite na polovice.
- Smjesu istresite i rasporedite po posudi na koju ste stavili papir za pečenje. Jagode rasporedite po smjesi tako što ih lagano utisnete u smjesu.
- Pecite 25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Pospite šećerom u prahu i uživajte!