Okusi djetinjstva: Jaje na oko na najslađi mogući način

Sweety and Spicy
Razmišljajući o kolačima iz djetinjstva koje je mama često radila za nedjeljni ručak, sjetila sam se kolača „Jaje na oko“. Nije mi preostalo drugo već se i sama upustiti u pripremu i vidjeti što ga to čini toliko posebnim...
Vidi originalni članak

Radi se zapravo o kolaču s breskvama, koji vizualno jako podsjeća na jaje. Ljubitelji laganih i voćnih kolača brzo će ovaj recept staviti u omiljene.

 

Predblagdanski ugođaj Bakini pečat keksi od meda i vanilije

 

Ovaj recept zapravo i nije originalna verzija kolača, već moja brza inačica s lisnatim tijestom kojeg ukućani u zadnje vrijeme više preferiraju.

 

Bez puno truda Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek

 

Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, potražite ih na blogu Sweety&Spicy i istoimenoj Facebook stranici.

 

Dio drugi Piletina u jogurtu i začinima - Spicyjeva azijska pustolovina

 

 

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta ( 500 grama)
  • 20 dkg šećera
  • 4 jaja
  • 9 dkg gustina
  • 4 dcl mlijeka
  • 1 vanilija/vanilin šećer
  • preljev za torte

Postupak:

  1. Razvaljajte lisnato, narežite ga na kocke (12 komada) te pecite 10 minuta na 200°C (kalupi za muffine - obrnuto).
  2. Na pari skuhati gustu kremu od žutanjaka koje ste umutili sa šećerom, mlijekom i gustinom.
  3. U još toplo lagano umiješati snijeg od četiri bjelanjka.
  4. U ohlađene košarice stavljati kremu, ako nemate vremena možete koristiti i gotovu kremu za kremšnite ili bilo koju kremu po vašem ukusu (slastičarsku kremu, mileram kremu, kremu na bazi mascarponea).
  5. Na kremu posložite polovice bresaka, a od ostatka tekućine napravite preljev za torte po uputstvima na vrećici te njime premažite breskve.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr