Panna Cotta tart - slastica koja rashlađuje i zaslađuje
Ima dana kad se u braku mora napraviti kompromis, a ovaj tart nazvala bi upravo savršenim kompromisom!
Ja sam se to jutro probudila sa željom za jednom finim, mirisnim tartom od sira, višanja ili jabuka. Suprug je opet htio nešto kremasto kao tiramisu u čaši ili panna cottu. Za mir u kući napravila ovaj desert i stvarno je bio odličan.
Već nekoliko prijatelja je probalo ovaj recept i svi ostanu oduševljeni, rashlađeni i što je najvažnije - zaslađeni. Zašto ne biste i vi?
Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Za podlogu će vam trebati:
- 2 kutije Oreo keksa (2x176g)
- 80 grama maslaca
Za panna cottu će vam trebati:
- 3 lista želatine
- 250 ml mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 25 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- Krema Oreo keksa
Postupak pripreme:
- Keks odvojiti od kreme i samljeti u multipraktiku ili staviti u vrećicu i udarit čekićem za mesom ili oklagijom dok se ne izmrvi.
- Maslac otopiti i dodati mrvicama keksa i dobro sjediniti.
- Staviti u kalup za pite ili torte. Posudu sa smjesom staviti u zamrzivač dok pripremate kremu.
- Namakati želatinu u hladnoj vodi dok ne omekša.
- Mlijeko, vrhnje, bijeli dio Oreo keksa i šećere staviti u posudu i zagrijati dok ne proključa.
- Maknuti s vatre i dodati želatinu.
- Miješati dok se želatina ne otopi.
- Smjesu istresti na podlogu od keksa i staviti u hladnjak na 2-3 sata ili preko noći.
- Tart možete prekriti voćem, keksom, čokoladom, karamelom... Ili jednostavno sve skupa nabacate (da se ne opterećujete izborima) i uživate!
Dobar tek!