Pole sa slaninom - brzi zalogaj za zimska popodneva

maXYama
"Ovaj recept je baš onako pravi tradicionalni i zimski, comfort food za dušu i zdravlje", najavila nam je slasne pole Maja s bloga maXYama.
Vidi originalni članak

 Ono, kad se promrzla vraćam kući s posla, vani minus pa i snijeg, bezvoljna i umorna, lijena za kuhanje, mislim samo na jedno: pole krumpira sa slaninom i lukom. Čitaj: police!

 

maxyama Trostruki užitak: Rižoto u bundevi s bundevom i kobasicom

 

Na ovaj način ja jedem pole krumpira, a znam da svaka kuća ima svoj recept, kao i regija u Hrvatskoj. Kako god, sad i snijeg može zapadati.

Za više Majinih slasnih recepata posjetite njezin blog maxYama, Instagram profil ili Facebook stranicu.

 

maxyama Ovaj kolač od jabuka moraš isprobati!

maxyama Bruschette s vrganjima - hrskavi jesenski brunch

 

Sastojci:

  • krumpir
  • mesnata slanina
  • luk 
  • sol
  • bučino ulje 

Postupak pripreme:

  1. Krumpir s korom dobro operite, izribajte spužvicom i obrišite papirnatim ubrusom.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Slaninu narežite na komadiće, luk na listove.
  4. Krumpir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni.
  5. Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krumpir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori.
  6. Obožavam jesti tople police, tako da krumpir iz pećnice direktno stavljam na tanjur, malo ga prerežem i po njemu rasporedim narezanu slaninu i luk, posolim i prelijem bučinim uljem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr