Posljednji dani ljeta uz cheesecake s mangom

Nešto slatko by Katarina
Ako si ljubitelj manga, obavezno baci oko na ovaj recept!
Vidi originalni članak

Još uvijek odbijam peći  jesenske recepte, ali izgleda (s obzirom na vrijeme) da će i oni brzo doći na red. A do tada ću vas upoznati s mango cheesecakeom od samo par sastojaka - koji se ne peče. Zaista ga vrijedi isprobati! 

 

nešto slatko by katarina O ovome sanjaš: Torta od maka, višanja i bijele čokolade

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.  
 

Sastojci za podlogu:

  • 200 g mljevenog keksa 
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 200 g otopljenog maslaca

Priprema podloge:

  1. Sve navedene sastojke sjedinite u zdjeli pa ih prebacite u kalup veličine 26c m obložen masnim papirom.
  2. Podlogu od keksa utisnite rukama ili špatulom u kalup i stavite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme napravite kremu.

 

nešto slatko by katarina Čokoladiranje: Napravi ekstra čokoladnu tortu

 

Krema od manga:

  • dva zrela manga
  • 500 g mascarponea
  • 5 žlica šećera u prahu (ili po želji)
  • 500 g vrhnja za šlag

Priprema kreme:

  1. Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).
  2. U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) mascarpone i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).
  3. U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postepeno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea.
  4. Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.

 

nešto slatko by katarina Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva

 

Preljev za tortu:

  • 4 žlice pirea od manga
  • 2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)

Priprema preljeva:

  1. Preljev za torte napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga.
  2. Prohlađeni preljev stavite na kremu od manga, pa tortu stavite u hladnjak preko noći.

 

Sutradan uživajte u ovom prefinom, brzom i osvježavajućem desertu. 

Posjeti Gastro.hr