Kolumne 1725 prikaza 04. rujna 2019.

Posljednji dani ljeta uz cheesecake s mangom

Nešto slatko by Katarina
Ako si ljubitelj manga, obavezno baci oko na ovaj recept!

Još uvijek odbijam peći  jesenske recepte, ali izgleda (s obzirom na vrijeme) da će i oni brzo doći na red. A do tada ću vas upoznati s mango cheesecakeom od samo par sastojaka - koji se ne peče. Zaista ga vrijedi isprobati! 

 

Možda vas zanima... O ovome sanjaš: Torta od maka, višanja i bijele čokolade Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.  
 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Sastojci za podlogu:

  • 200 g mljevenog keksa 
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 200 g otopljenog maslaca

Priprema podloge:

  1. Sve navedene sastojke sjedinite u zdjeli pa ih prebacite u kalup veličine 26c m obložen masnim papirom.
  2. Podlogu od keksa utisnite rukama ili špatulom u kalup i stavite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme napravite kremu.

 

Možda vas zanima... Čokoladiranje: Napravi ekstra čokoladnu tortu Kolumne

 

Krema od manga:

  • dva zrela manga
  • 500 g mascarponea
  • 5 žlica šećera u prahu (ili po želji)
  • 500 g vrhnja za šlag

Priprema kreme:

  1. Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).
  2. U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) mascarpone i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).
  3. U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postepeno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea.
  4. Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.

 

Možda vas zanima... Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva Kolumne

 

Preljev za tortu:

  • 4 žlice pirea od manga
  • 2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)

Priprema preljeva:

  1. Preljev za torte napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga.
  2. Prohlađeni preljev stavite na kremu od manga, pa tortu stavite u hladnjak preko noći.

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Sutradan uživajte u ovom prefinom, brzom i osvježavajućem desertu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.