Još uvijek odbijam peći jesenske recepte, ali izgleda (s obzirom na vrijeme) da će i oni brzo doći na red. A do tada ću vas upoznati s mango cheesecakeom od samo par sastojaka - koji se ne peče. Zaista ga vrijedi isprobati!
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Sastojci za podlogu:
- 200 g mljevenog keksa
- 5 žlica šećera u prahu
- 200 g otopljenog maslaca
Priprema podloge:
- Sve navedene sastojke sjedinite u zdjeli pa ih prebacite u kalup veličine 26c m obložen masnim papirom.
- Podlogu od keksa utisnite rukama ili špatulom u kalup i stavite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme napravite kremu.
Krema od manga:
- dva zrela manga
- 500 g mascarponea
- 5 žlica šećera u prahu (ili po želji)
- 500 g vrhnja za šlag
Priprema kreme:
- Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).
- U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) mascarpone i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).
- U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postepeno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea.
- Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.
Preljev za tortu:
- 4 žlice pirea od manga
- 2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)
Priprema preljeva:
- Preljev za torte napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga.
- Prohlađeni preljev stavite na kremu od manga, pa tortu stavite u hladnjak preko noći.
Sutradan uživajte u ovom prefinom, brzom i osvježavajućem desertu.