Pozdrav jeseni: Bundevaste palačinke

Od slatkoga slađe
Postoji li ljepši pozdrav jeseni od finih, mekih i kremastih punjenih palačinki?
Vidi originalni članak

U pauzi od pripreme svoje kuharice koja objedinjuje nebrojeno mnogo recepata za palačinke, naša kolumnistica Mirjana s bloga Od slatkoga slađe, stigne još i pripremati ovu svima omiljenu poslasticu.

 

Od slatkoga slađe Palačinke s jabukama po najfinijem maminom receptu

 

U tijesto za palačinke dodala je pire od bundeve, cimet i đumbir za bogatije arome, a kremu pak je pripremila od mascarpone sira, ruma i grožđica. Postoji li slađi oproštaj od jeseni? Pitate li nas, bolje od ovog ne može...

 

Od slatkoga slađe Palačinke sa sirom - brže, zdravije i slađe!

 

Želite li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požurite na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Od slatkoga slađe Nizozemske palačinke - omiljena slastica u novom obliku

 


Sastojci za palačinke:

  • 150 g pirea od bundeve
  • 150 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • ½  žličice cimeta
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • 1 žlica šećera
  • 2 jaja
  • oko 2 dl mlijeka
  • 1 dl mineralne vode

Sastojci za kremu:

  • 80 g grožđica
  • 3 žlice ruma
  • 250 g mascarpone sira
  • 1,5 dl vrhnja za šlag

Sastojci za pečenje:

  • ulje

Postupak pripreme:

  1. Za pire od bundeve bundevu (turkinju) ili muškatnu tikvu oguliti i narezati na kockice. Skuhati, ocijediti te napraviti pire. Ohladiti.
  2. Za pripremu palačinki najprije je potrebno sjediniti suhe sastojke. Pire od bundeve i ostale sastojke umiješati pjenjačom te dodati suhe sastojke. Miješati da nema grudica. Ostaviti pokriveno 20 minuta.
  3. Kremu pripremite tako da najprije grožđice natopite rumom i ostavite ih da stoje 10 minuta.
  4. Sir i vrhnje sjediniti i umutiti mikserom, umiješati natopljene grožđice.
  5. Palačinke peći na tavi premazanoj uljem s obje strane na laganoj vatri.
  6. Palačinke nadjenuti kremom i preliti karamelom. Poslužiti ukrašene voćem.

Savjet!

Palačinke od voća ili povrća raditi malo deblje i peći na laganoj vatri. Smjesa stajanjem postaje gušća, po potrebi razrijediti mlijekom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr