Zobene pahuljice, banana posni sir... Sve u blender pa na tavicu. Med mi je neizostavan, mada se često forsira javorov sirup. Meni je žao davati novce za taj skupi sirup kad imamo tako dobar hrvatski med. Ove palačinkice možeš poslužiti uz grčki jogurt i sezonsko voće, a dobro će pasati i domaći džem. Svakako isprobaj!
Želiš li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požuri na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.
Sastojci:
za 10 – 12 palačinki:
- 1 banana
- 130 g zobenih pahuljica
- 2 jaja
- 100 g posnog sira
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- oko 0,5 dl bademovog mlijeka
Priprema:
- Navedene sastojke staviti u blender i usitniti.
- Tavu za palačinke zagrijati i premazati uljem.
- Smanjiti vatru i velikom žlicom vaditi smjesu te peći po 3 - 4 male palačinke na laganoj vatri. Kad se na gornjoj strani počnu pojavljivati mjehurići palačinku okrenuti i peći do kraja.
- Palačinke poslužiti prelivene medom i uz voće po izboru.
Dobar tek!